Annonsørinnhold

ENKELT OG GODT: Denne desserten krever minimalt med tid og smaker fantastisk!
ENKELT OG GODT: Denne desserten krever minimalt med tid og smaker fantastisk!Vis mer

Uventede gjester? Denne desserten lager du på 30 sekunder

Delikat, sunt, søtt og godt. Og nevnte vi at du slenger desserten sammen på under ett minutt?

Å få uventede gjester på besøk kan by på panikk og svettetokter for de fleste av oss. For hva i all verden skal du by på? Kaffe og seige kjeks?

Heldigvis trenger du ikke være verdensmester i gjærbakst eller ha fryseren full av fristelser for å imponere. Med denne desserten vil dine uventede gjester smile fra øre til øre - og trolig også dukke opp på overraskelsesbesøk i fremtiden.

Med en pose Minde Nøttekos, vaniljekesam og litt friske bær, kan du trylle frem en smakfull dessert på bare 30 sekunder!

Denne enkle desserten vil garantert falle i smak. Foto: Minde Sjokolade
Denne enkle desserten vil garantert falle i smak. Foto: Minde Sjokolade Vis mer
Foto: Minde Sjokolade
Foto: Minde Sjokolade Vis mer

Nøttekoskesam

Du trenger:

  • Vaniljekesam
  • Friske bær og Nøttekos

Slik gjør du:

  1. Legg vaniljekesam i en bolle.
  2. Pynt med Nøttekesam og friske bær.
  3. Kos deg.

Og så når du har litt bedre tid ...

Hvem kan motstå en saftig gulrotkake toppet med Nøttekos? Foto: Minde Sjokolade
Hvem kan motstå en saftig gulrotkake toppet med Nøttekos? Foto: Minde Sjokolade Vis mer

Gulrotkake med Nøttekos

Du trenger:

  • 4 egg
  • 3 dl sukker
  • 3 dl hvetemel, siktet
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 1 ts salt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 5 ss smeltet smør
  • 6 dl revet gulrot

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Pisk egg og sukker luftig, nesten til det blir hvitt.
  3. Ha i siktet mel, kanel, salt, vaniljesukker og bakepulver.
  4. Rør godt inn. Ha i smør, revne gulrøtter og revet appelsinskall. Rør det godt inn.
  5. Smør en rund kakeform, ca 25 cm. Hell i røra. Stek i ovnen i 45-55 minutter midt i ovnen.
  6. Ta kaken ut av ovnen og løsne den fra formen. Avkjøl på rist.
  7. Legg et kjøkkenhånkle over kaken. La den avkjøle seg helt før du begynner med glasuren.

Glasur

  • 250 g Philadelphiaost
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 ss smeltet smør
  • 300 g melis

Slik gjør du:

  1. Rør sammen alle ingrediensene.
  2. Del kaka i to eller tre lag.
  3. Smør på et lag med glasur på bunnene. Kaka må være helt avkjølt.
  4. Ha på lokket og smør et nytt lag på toppen.
  5. Pynt med Nøttekos og litt revet gulrot.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.