Annonsørinnhold

Unødvendig høye strømregninger:

- Vi forstår ikke hvorfor enkelte strømselskaper gjør det så komplisert

Det lille strømselskapet Klarkraft utfordrer en strømbransje som har gjort det altfor vanskelig for kundene å finne frem til en enkel, rimelig og trygg strømavtale. En avtale der betingelsene ikke endrer seg når du minst aner det. - Strøm er strøm, det finnes ikke kvalitetsforskjeller, sier Haakon Dyrnes.

BILLIG OG ENKEL STRØM: Som det første strømselskapet i Norge viser Klarkraft frem alle priser. Det gir deg som kunde oversikt over hva du faktisk betaler. Det kommer godt med i vinterhalvåret. Foto: NTB/Scanpix
BILLIG OG ENKEL STRØM: Som det første strømselskapet i Norge viser Klarkraft frem alle priser. Det gir deg som kunde oversikt over hva du faktisk betaler. Det kommer godt med i vinterhalvåret. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

- Vi er en tomannsbedrift som jobber med å gjøre strøm enkelt for kundene våre.

Haakon Dyrnes i strømselskapet Klarkraft har sett seg lei på unødig kompliserte strømavtaler, komplekse utregninger og fordyrende mellomledd i strømbransjen.

- Vi forstår ikke hvorfor enkelte selskaper har så mange forskjellige strømavtaler og gjør det så komplisert for kundene sine. Hos oss har vi én avtale og ingen fordyrende mellomledd. Vi har ingen strømselgere som ringer deg, kommer på døren din eller stopper deg på gaten. Vi er bare to ansatte som holder kostnadene nede - og leverer strøm.

Klarkraft - som har mottoet «bare billig strøm, helt enkelt» - har automatiserte rutiner som sørger for å holde kostnadene nede. For som Haakon Dyrnes sier det: Å levere strøm er egentlig ganske enkelt.

ØKT STRØMBRUK: Unødig høye påslag kombinert med stort strømforbruk skaper store regninger for mange familier i Norge nå som vinterkulden er på vei. Foto: Scanpix
ØKT STRØMBRUK: Unødig høye påslag kombinert med stort strømforbruk skaper store regninger for mange familier i Norge nå som vinterkulden er på vei. Foto: Scanpix Vis mer

- Strøm er strøm. Det finnes ikke kvalitetsforskjeller. Derfor er vår kjerneidé helt enkelt å levere billig strøm. Vi tør påstå at ingen drifter et strømselskap billigere enn oss.

Vinteren er her, men det bør ikke gjøre strøm vanskeligere

Snø vil falle over snø som har falt, heter det. Og med vinterværet og kulden er det mange som er nervøse for strømregningen.

Hos Klarkraft gjør de sitt for at strømprisen skal være så transparent og forståelig som mulig. Derfor gir Klarkraft forbrukere strømmen til kostpris som er spotpris + 0,5 øre/kWh - og så tar de 35 kroner i måneden for jobben.

- Fordi vi er et lite og effektivt drevet strømselskap, klarer vi å holde kostnadene våre nede, sier Haakon Dyrnes.

- I Klarkraft både tenker og gjør vi ting enkelt. Det handler om å levere strøm billig. Punktum. Derfor har vi ingen fordyrende og kompliserende elementer kundene skal gjennom.

Klarkraft har enkle rutiner, god kundeservice - og oversiktlige fakturaer. Og viktigst av alt: Avtalen du får med Klarkraft skal ikke kunne misforstås. Som kunde er det viktig at du har kontroll over hva du faktisk betaler.

Det er nye toner i en bransje det kan være vanskelig både å følge med på og forstå.

- Det er viktig for oss å være et strømselskap kundene kan stole på.

Etablert for å utfordre strømbransjen

Siden starten i 2021 har Klarkraft hatt som helt klar målsetning å være en utfordrer i en tungrodd bransje.

ENKELT: - Vi vil kjempe kundenes kamp, og gjøre det enkelt å være strømkunde, sier Haakon Dyrnes i Klarkraft.
ENKELT: - Vi vil kjempe kundenes kamp, og gjøre det enkelt å være strømkunde, sier Haakon Dyrnes i Klarkraft. Vis mer

- Vi publiserer forrige måneds spotpris, sånn at du enkelt kan sjekke fakturaen din i det området du bor i. Uansett om du er kunde hos oss i Klarkraft eller hos en av konkurrentene våre. Det gir deg som kunde oversikt.

Da Klarkraft ble etablert i fjor var ambisjonen å utfordre bransjen. Det har de holdt fast i - og kampen for å gjøre det enklere og billigere å kjøpe strøm, fortsetter.

Det er mange som kanskje ikke er klar over at selv om du som kunde har såkalt spotpris, betyr ikke det nødvendigvis at du får den billigste strømmen. Strømselskaper kan fortsatt legge på kraftige påslag - som sørger for at du faktisk ender opp med en dårlig avtale.

- De aller fleste av oss kjenner ikke betingelsene på strømavtalen vi har. Mange tror de har en god avtale. Det er akkurat slik mange strømleverandører vil ha det, sier Haakon Dyrnes.

Det skal ikke mye til for å forstå at det er noen som tjener på at strøm er vanskelig. Og det er akkurat dét Klarkraft ønsker å gjøre opp med.

- Med stigende strømforbruk nå som vinteren er her - og høye strømpriser - er det ekstra viktig å passe på at du ikke betaler mer enn du strengt tatt må.

FULL OVERSIKT: Det kan være unødvendig vanskelig å forstå både strømregningen og strømavtalene, men hos Klarkraft gjør de det så enkelt som mulig. Foto: NTB/Scanpix
FULL OVERSIKT: Det kan være unødvendig vanskelig å forstå både strømregningen og strømavtalene, men hos Klarkraft gjør de det så enkelt som mulig. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Hos Klarkraft betaler alle kunder som en selvfølge etterskuddsvis.

Det tar ett minutt å bytte

Klarkraft gjør altså sitt for å vise hva påslagene på strømprisen betyr. Hos Klarkraft får du strømmen til kostpris (spotpris + 0,5 øre/kWh) - og betaler 35 kroner i måneden for å få strømmen. Ikke noe mer. Ikke noen skjulte gebyrer.

Prisene vist over er påslaget til strømleverandøren per måned, altså hva leverandøren tar betalt i tillegg til spotpris. Avtalene er standard spotavtaler (1.nov), inkl. fast månedsbeløp. Gjennomsnittlig strømforbruk per husstand benyttet (17.500 kWh/år)
Prisene vist over er påslaget til strømleverandøren per måned, altså hva leverandøren tar betalt i tillegg til spotpris. Avtalene er standard spotavtaler (1.nov), inkl. fast månedsbeløp. Gjennomsnittlig strømforbruk per husstand benyttet (17.500 kWh/år) Vis mer

- Uansett hvor mye eller lite strøm du bruker, er vår fortjeneste bare 35 kroner hver måned, sier Haakon Dyrnes.

Du tenker kanskje at det er vrient å bytte? Slik er det heldigvis ikke. Det tar faktisk bare ett minutt. Alt du trenger å gjøre, er å klikke på linken under, så kommer du til Klarkrafts side.

Så enkelt bytter du til Klarkraft

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer