ANNONSØRINNHOLD

HUD: Vi er blitt flinkere og flinkere til å beskytte huden vår mot solen, men å skjerme den mot mobilen har vi ikke kostet en tanke! Foto: Linda Johansen.
HUD: Vi er blitt flinkere og flinkere til å beskytte huden vår mot solen, men å skjerme den mot mobilen har vi ikke kostet en tanke! Foto: Linda Johansen.Vis mer

Visste du at mobilen din kan gi større skader på huden enn sol?

-Vi vet at dette lyset trenger dypere ned i huden enn UVA og UVB-stråler.

At solen kan være farlig for huden har vi fått med oss nå, men at lys fra PC og mobil kan skade oss mer enn både UVA og UVB-stråler DET ante vi virkelig ikke!

Vi har tatt en prat med hudterapeut May Britt Løvstad, fagansvarlig hos Linda Johansen, for å få en bedre forståelse av denne (mildt sagt!) skremmende nyheten.

Løvstad forklarer at dette handler om såkalt High Energy Visible, eller HEV-lys. Dette lyset kan påvirke huden ved å skape frie radikaler som bryter ned kollagenet – noe som igjen kan gi slapp hud og linjer.

FAGANSVARLIG: Hudterapeut May Britt Løvstad mener det er god grunn til å være obs på HEV-lyset. Foto: Kristoffer Myhre
FAGANSVARLIG: Hudterapeut May Britt Løvstad mener det er god grunn til å være obs på HEV-lyset. Foto: Kristoffer Myhre Vis mer

-Vi vet at dette lyset trenger dypere ned i huden enn UVA og UVB, og vi utsettes for det i mye større grad enn sollys, sier hun og legger til:

- «Alle» vet i dag at man skal beskytte huden mot solen, men vi er kanskje ikke klar over at vi sitter foran kunstig blått lys som er skadelig store deler av dagen?

-Hvordan kan man beskytte seg mot lyset og skadene?

- Det finnes enkelte ting man kan gjøre, blant annet skru på nattlys på telefonen. Dette begrenser det blå lyset. Men for å beskytte seg mot alle kilder til HEV-lyset er hudpleieprodukter med HEV-beskyttelse tingen!

Nå tenker kanskje du også på solkrem? Men i følge hudpleieren beskytter de færreste vanlige solkremene mot HEV-lyset. Årsaken er at HEV-lyset har en annen bølgelengde enn UVA- og UVB-lys. Derfor kreves det spesialprodukter.

Linda Johansen har nå utviklet en krem spesielt for å beskytte mot HEV-lyset. Disse inneholder egne ingredienser for å blokkere denne bølgelengden.

-Noe av det viktigste for en god HEV-beskyttelse, er at kremen legger seg som en «hinne» på utsiden av huden og blokkerer strålene, forklarer Løvstad og legger til:

-Å beskytte seg mot HEV-lys bør være like naturlig som å bruke som solkrem, spesielt med tanke på tiden vi utsettes for dette lyset!

BESKYTTENDE KREM: Linda Johansens TLC Moisturizer HEV Protection krem skåner huden mot de farlige HEV -strålene. Foto: Kristoffer Myhre.
BESKYTTENDE KREM: Linda Johansens TLC Moisturizer HEV Protection krem skåner huden mot de farlige HEV -strålene. Foto: Kristoffer Myhre. Vis mer

I tillegg til HEV-beskyttelse bør produktene i følge hudterapeuten inneholde antioksidanter og ingredienser som hjelper til å forbedre og beskytte hudbarrieren. Videre forteller hun at Linda Johansen blant annet bruker ingredienser som har vunnet «PCHi Fountain Award for Outstanding Active Ingredient».

Selv tror hun at dette bare er begynnelsen på en ny, stor bølge:

- Det vil til å komme HEV-beskyttelse i mye hudpleie i årene fremover og vi hos Linda Johansen skal også inkludere dette i flere av våre produkter, røper hun.

BESKYTTENDE KREM: Linda Johansens TLC Moisturizer HEV Protection krem skåner huden mot de farlige HEV -strålene. Foto: Linda Johansen.

Pssst! Produktet er ikke testet på dyr og alle ingrediensene er veganske. Du kan kjøpe kremen HER.

Men hvor mange timer er det egentlig snakk om at man må sitte foran skjermene før det kan bli skadelig? I følge Løvstad handler det ikke om timer per dag, men en total mengde over tid.

-Tenk selv hvor mye man sitter i enten lys fra telefon, pc, nettbrett, tv og lysstoffrør daglig! Det er som med sukker, litt nå og da er ikke farlig, men jevnlig gjennom dagen vil kunne gi skader, sier hun.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.