TITTEL PÅ SAKEN STÅR ALTSÅ HER

Slik har du aldri brukt majones før

Majones kan brukes til så mangt. Vi gir deg tre smakfulle tips du sannsynligvis ikke visste du kunne bruke majones til.

Fem ting du trolig ikke visste om dijonsennep

Er du én av mange som tror at sennep kun kan brukes på pølsa? Her får du tre sennepstips du neppe har prøvd før.

Mange forbinder sennep med noe de tar frem kun når de griller pølser. Joda, sennep fungerer utmerket på grillpølsa, men det er så mye mer du kan bruke det flytende gullet på. Det finnes nemlig et hav av muligheter - enten det er i dressinger, sauser eller marinader. 


Blant alle de ulike variantene av sennep, troner nok den franske dijonsennepen øverst på rangstigen. En sennep som i flere hundre år har vært en selvsagt ingrediens i enhver kokks verktøykasse. 

Fakta om dijonsennep:

  • Dijonsennep stammer fra byen Dijon i Frankrike, og ble for første gang sett i 1336 under Kong Philip VI’s årlige bankett.

  • Cirka 500 år etter, i 1856, ble sennepen virkelig populær da produsenten Jean Naigeon byttet ut eddik med verjuice (syrlig juice fra druer) i oppskriften.  

  • I dag lages dijonsennep hovedsakelig av brune sennepsfrø og hvitvinseddik.

  • Frøene kommer fra ulike plantearter i korsblomstfamilien, som gjerne plantes under vinranker.

  • Før i tiden måtte dijonsennep bli produsert i, eller rundt byen Dijon for å kunne bli kalt «dijonsennep» - på samme måte som at champagne må produseres i distriktet Champagne.

Her får du tre inspirerende og enkle tips med Maille dijonsennep - en ekte fransk matlagingssennep fra Dijon, laget på de beste og fineste råvarer, med tradisjoner helt siden 1747. Bon Appétit!

4 porsjoner:

  • 900 gram kylling (lår, bryst eller klubber)
  • ½ kopp Maille dijonsennep
  • 3 ss hvitvinseddik
  • 4 ts Worcestershire
  • ½ ts tørket timian
  • 2 ss melasse, eller mørk sirup

Grillet kylling med sennepsmarinade

Slik gjør du:

  1. Trim av ekstra fett og tørk kyllingen tørr med kjøkkenpapir. Del i passende biter.
  2. Bland sammen dijonsennep, hvitvinseddik, Worcestershiresaus og timian. Ha marinaden i en plastpose med ziplock og tilsett kyllingen. Bland godt så marinaden dekker kjøttet. Plasser i kjøleskapet i minst fire timer, og opptil 24 timer før matlagingen. Har du dårlig tid, går det til nød med én time.
  3. Varm grillpanna/grillen til høy varme. Ta ut kyllingen og spar på den ekstra marinaden i plastposen. Legg kyllingen i grillpanna eller på grillen og sett på lokk. Grill i 3-5 minutter på begge sider til kyllingen har fått fine grillmerker.
  4. Reduser varmen til 120-135 grader og la kyllingen godgjøre seg under lokk i 30-50 minutter, avhengig av tykkelsen. Pensle med resten av marinaden 2-3 ganger under steketiden. Når kjernetemperaturen er 74 grader, er kyllingen ferdig.
  5. Tilsett resten av marinaden i en liten kjele sammen med melassen (eller mørk sirup) og kok opp. Server sausen med den grillede kyllingen.

Kokkens tips: Server gjerne med grillet mais eller paprika, vannmelon, ovnsstekte poteter eller en grønn salat.

2-4 porsjoner:

  • Gode pølser til steking (bratwurst, lammepølse etc)
  • 1 pose ferdigblandet råkostsalat
  • 1 klype salt
  • 1 klype sukker
  • ⅓ kopp Hellmann’s Ekte Majones
  • ⅓ kopp Maille dijonsennep
  • ⅓ kopp eplecidereddik
  • ⅓ kopp sukker
  • 2 ss hot sauce (tabasco etc)
  • 1 ss sellerifrø

Saftige pølser med coleslaw og sennep

Slik gjør du:

  1. Til dressing: Bland sammen majones, dijonsennep, eplecidereddik, sukker, hot sauce og sellerifrø i en bolle.
  2. Til coleslaw: Hell ferdigblandet råkostsalat i en stor bolle. Tilsett en klype salt og sukker og bland sammen. La stå i 5-10 minutter. Hell deretter blandingen i en sil og skyld godt under kaldt vann.
  3. Rist råkostsalaten tørr i en sil. Her kan du bruke en salatslynge eller legge alt på noen lag kjøkkenpapir.
  4. Ha råkostsalaten tilbake i en bolle og tilsett dressingen. Bland godt og smak til med salt, pepper og sukker.
  5. Stek pølsene i en varm stekepanne eller legg på grillen. Server med deilig coleslaw.

2 porsjoner:

  • 2 stk biff av filet mignon, entrecote eller ytrefilet (ca. 200 gram per pers.)
  • 2 ss godt smør
  • 1 ss hele pepperkorn av svart eller mikset pepper
  • 1 ss Maille dijonsennep
  • ½ ss løkpulver, eller ½ finkuttet liten løk
  • ¼ kopp matfløte
  • ¼ kopp kjøttkraft eller kyllingkraft
  • Salt

Biff med sennep og peppersaus

Slik gjør du:

  1. Forvarm stekepanna og ha i 1 ss smør. Krydre biffen godt med salt og pepper. Stek på hver side i 2-3 minutter for medium, eller lenger for godt stekt. La biffen hvile i fem minutter på en tallerken.
  2. Tilsett resten av smøret i stekepanna du stekte biffen i.
  3. Knus pepperkorn i en morter og ha i stekepanna. La det hele surre i 2-3 minutter over medium varme før du tilsetter løkpulver eller den *finkuttede løken, dijonsennep, matfløten og kraften. Kok opp og reduser varmen. La sausen reduseres til halv mengde.
    *Bruker du finkuttet løk, stek den i smøret i 3-5 minutter før du tilsetter knust pepperkorn.
  4. La det hele surre i 3-5 minutter til sausen blir kremete og server med biff
Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Aller Concept Store.Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.©2019 Aller Media AS | Personvernerklæring og informasjonskapsler
maille-logo-012x.png

ANNONSØRINNHOLD