TITTEL PÅ SAKEN STÅR ALTSÅ HER

aMERIKANSK

KLASSIKER

MED

NORSK

VRI

Mac'n cheese med SPINAT og ovnsbakte tomater

18. MARS 2020 KL. 15.00

Mac’n cheese, eller macaroni and cheese, er kanskje den mest kjente klassikeren vi kjenner fra USA. For mange amerikanere er det den ultimate kosematen, og de fleste har vokst opp med retten på én eller annen måte. Se hvordan du kan lage Mac'n Cheese her!

OPPSKRIFTEN

FINNER

DU

UNDER

VIDEOEN

OPPSKRIFTEN

FINNER

DU

UNDER

VIDEOEN

OPPSKRIFTEN

FINNER

DU

UNDER

VIDEOEN

I Norge har vi kanskje ikke det samme forholdet til klassikeren, men TV-serier, filmer og en økende interesse for amerikansk mat, har ført til at flere og flere restauranter i landet serverer den cheesy fristelsen.

Det er latterlig enkelt å lage selv, og hvis du pimper opp retten med både basilikum og tomat, kan du spise mac’n cheesy med god samvittighet. Her er vår «sunne» vri på den amerikanske fristelsen. Få mer inspirasjon fra Apetina her.

DETTE TRENGER DU
SLIK GJØR DU

DU TRENGER


    • 3 dl macaroni
    • 5 dl melk
    • En pakke Apetina Red Cheddar
    • 50-60 gram fersk spinat
    • 250 gram cherrytomater eller klasetomater
    • 2 ss smør
    • 2 ss hvetemel
    • 1 ts revet muskat
    • 2 ts (eller en terning) grønnsaksbuljong
    • Salt og pepper

    OVNSSTEKTE TOMATER

    • Sett stekeovnen på 200 grader (180 grader varmluft).
    • Legg tomatene over i en ildfast form. Drypp over olivenolje.
    • Vend rundt på tomatene slik at alle får en glinsende overflate, og dryss over litt salt.
    • Bak tomatene i cirka 20 minutter, eller til tomatene har blitt myke og skinnet har begynt å sprekke opp.

    MAC'N CHEESE

    • Kok makaronien som anvist på pakken. Hell av vannet og la stå i kjelen under lokk.
    • Smelt smør i en kjele på middels varme.
    • Tilsett mel og rør godt inn, slik at det blir en tykk og jevn masse. La det surre under omrøring i cirka to minutter.
    • Spe på med halvparten av melken og rør godt. Tilsett resten av melken og rør til du har en glatt og fin saus.
    • La sausen småkoke i cirka fem minutter. Rør av og til så sausen ikke blir brent.
    • Tilsett revet muskat, grønnsaksbuljong og 150 gram Apetina Red Cheddar (spar cirka 50 gram av posen). Rør godt og smak til med salt og pepper.
    • Rør den ferdigkokte makaronien sammen med spinaten inn i sausen.
    • Hell over i en smurt ildfast form, eventuelt mindre porsjonsformer. Strø over resten av osten på toppen.
    • Bak i ovnen til osten er gyllen (cirka 15 minutter).

Kokkens tips:

Om du ønsker en litt mer crispy ost på toppen, bruk grillelementene i ovnen.

Ovnsbakte tomater (greit å starte med disse):

Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 200 grader (180 grader varmluft).
  2. Legg tomatene over i en ildfast form. Drypp over olivenolje.
  3. Vend rundt på tomatene slik at alle får en glinsende overflate, og dryss over litt salt.
  4. Bak tomatene i cirka 20 minutter, eller til tomatene har blitt myke og skinnet har begynt å sprekke opp.


Mac'n cheese:
Slik gjør du:

  1. Kok makaronien som anvist på pakken. Hell av vannet og la stå i kjelen under lokk.
  2. Smelt smør i en kjele på middels varme.
  3. Tilsett mel og rør godt inn, slik at det blir en tykk og jevn masse. La det surre under omrøring i cirka to minutter.
  4. Spe på med halvparten av melken og rør godt. Tilsett resten av melken og rør til du har en glatt og fin saus.
  5. La sausen småkoke i cirka fem minutter. Rør av og til så sausen ikke blir brent.
  6. Tilsett revet muskat, grønnsaksbuljong og 150 gram Apetina Red Cheddar (spar cirka 50 gram av posen). Rør godt og smak til med salt og pepper.
  7. Rør den ferdigkokte makaronien sammen med spinaten inn i sausen.
  8. Hell over i en smurt ildfast form, eventuelt mindre porsjonsformer. Strø over resten av osten på toppen.
  9. Bak i ovnen til osten er gyllen (cirka 15 minutter).

    Få mer inspirasjon fra Apetina her.

Dette trenger du

(2-4 personer):

  • 3 dl macaroni
  • 5 dl melk
  • En pakke Apetina Red Cheddar
  • 50-60 gram fersk spinat
  • 250 gram cherrytomater eller klasetomater
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ts revet muskat
  • 2 ts (eller en terning) grønnsaksbuljong
  • Salt og pepper

Kokkens tips:

Om du ønsker en litt mer crispy ost på toppen, bruk grillelementene i ovnen.

apetina-red-cheddar.png

FUNFACTS

  • De første dokumenterte rettene med pasta og ost, går faktisk så langt tilbake i tid som 1300-tallet. Disse ble funnet i noen av middelalderens eldste kokebøker.
  • Den første moderne oppskriften på macaroni and cheese, stammer fra England på 1700-tallet.
TRS_4865.jpg

TITTEL PÅ
OPPSKRIFT

TRS_4865.jpg

TITTEL PÅ
OPPSKRIFT

Dette er annonsørinnhold produsert av Aller Concept Store.Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på [email protected]©2020 Aller Media AS | Personvernerklæring og informasjonskapsler
Asset 12x.png
dagbladet-logo-rgb-01.png
apetina_hvit2x.png

ANNONSØRINNHOLD