Her er tipsene for norgesferien

Den beste måten å feriere på i år, er med elbil.

-Naturen er fristedet mitt, og plassen jeg henvender meg når jeg trenger å puste, sier Ingeborg Fure (39)

Friluftseksperten fra Førde deler daglig poetiske bilder av seg selv på sin Instagram-konto, fra fjelltopper og breer, isbadende i en foss, stående på hendene eller iført fargerike antrekk.


Fineste sted på jord

– Jeg er så heldig å bo på vestlandet, i et område som vi kaller «trivselsfylket». Jeg mener bestemt at dette er det fineste sted på jord, og jeg har vill natur rett utenfor inngangsdøra mi, forteller Ingeborg.
Med å dele bilder, poesi og opplevelser fra hjemplassen Jølster og lokalområdene rundt ønsker hun at flere skal få øynene opp for den vakre naturen, både de lokale og de tilreisende.

Din nye guide til norgesferien

Det er kort vei mellom opplevelsene: gondolturer, klatrestier, hvite strender, kajakkpadling, fjellturer med spektakulær utsikt, fisking eller bare synet av fantastiske solnedganger.


Ingeborg Sol Fure er en av ambassadørene for den nye, store kampanjen Opplev Norge. Her kan du lese om de flotteste destinasjonene vårt langstrakte land har å by på. Om opplevelser, overnatting og ladestasjoner i nærheten. 2020 er sommeren for å virkelig utforske Norge, og flere og flere av oss velger elbil-ferie, framfor fly eller andre fossile alternativ. Slik gjør vi reisen utslippsfri, billig, enkel og stille.

Her er elbilen med mest rekkevidde for pengene

TRS_8242.jpg

5 tips til elbil-ferie

  1. Planlegg ruten. Sjekk at det finnes lademuligheter langs reiseruten
  2. Sjekk om det er mulig å kombinere ladingen med en lunsj, eller kanskje det er en attraksjon i nærheten (og husk knips bilder til #OpplevNorge2020)
  3. Dersom det er mulig i forhold til videre kjøretur, så lad kun opp til 80% (da reduseres ladekøen)
  4. Sjekk om overnattingsstedet har ladetilgang. Medbring Ucase ladesett fra Raydiall (dersom du har dette)
  5. Sjekk dekktrykket før avreise. Riktig dekktrykk er avgjørende både for elbilens rekkevidde og kjøreegenskaper

– Jeg synes kampanjen er viktig og ikke minst fantastisk fin. Å oppleve vårt eget land burde egentlig stå høyest på ønskelisten til alle nordmenn, mener Ingeborg Sol Fure.

Det finnes ikke vakrere natur og opplevelser.

Ingeborg Sol Fure

475A9913.jpg
pakanten3.jpg

Foto: Jostein Vedvik

Støtt lokal næring

– Det finnes ikke vakrere natur og opplevelser. Norge byr på mye forskjellig, alt fra dramatiske fjell og trange fjorder til sjarmerende småbyer, hvite strender, store skoger og dype innsjøer. Kampanjen er viktig for å vise nordmenn hva Norge kan tilby, for eksempel små familiehotell, spisesteder, attraksjoner og opplevelser. Bedrifter som har basert seg på turisme, og da særlig utenlandsturisme, er bekymra for hvordan sommeren vil bli, og da er det viktig at vi nordmenn bruker tilbudene som finnes, for å støtte lokal næring og arbeidsplasser.


Les mer om Opplev Norge


Selv er Ingeborg, mannen og de to barna godt vant med norgesferier fra før korona-pandemien forandret livene våre.

I år skal vi oppleve mye fint og fylle minnebøkene til barna med nasjonalskattene våre!

Ingeborg Sol Fure

Koronakrisa: Fikk viljen sin 

– Jeg ville ha norgesferie, som jeg vil hvert år, mens mannen ville til utlandet – så vi hadde landa på et kompromiss og skulle feriere både innenlands og utenlands. Korona-krisa førte til at jeg fikk viljen min, så i år skal vi oppleve mye fint og fylle minnebøkene til barna med nasjonalskattene våre! 

Familiens plan er å dypdykke i eget lokalområde på Vestlandet. 

– Vi skal gå på bre, padle kajakk, plukke jordbær, besøke en hjortefarm, sykle Rallarvegen, oppleve Aurlandsdalen,  og klatre Via Ferrata både i Loen og i Åndalsnes – og jeg tror det blir tidenes beste ferie!


Ingeborg Sol Fure

Naturen er grunnmuren vår. Tar vi ikke vare på den, vil de etter oss lide av vår ignoranse og egoisme.

Naturen er grunnmuren

Stadig flere av oss har oppdaget – eller gjenoppdaget –naturen i sitt eget nærmiljø.

– Naturen er det viktigste vi har, sier Ingeborg.

– Det er grunnmuren vår. Tar vi ikke vare på den, vil generasjonene etter oss lide som følge av vår ignoranse og egoisme. I Norge er vi flinke med alt fra resirkulering og gjenbruk til sporløs ferdsel. Å være et av verdens rikeste land gir oss en viktig posisjon i verdensbildet, derfor må vi også være ledende på miljøvern og sette standarden for hvordan det ideelt sett skal være. Det provoserer meg at folk kan rettferdiggjøre egen forurensing med å argumentere for hvor mye de forurenser i andre og fattigere land.

Ingeborg Sol Fures norgesfavoritter

Kalvåg

En perle av en kystbygd. I den lune bukta ligger Knutholmen, et familiedrevet hotell og restaurant.

Loen

Denne Bygda i Lodalen er eventyrlig vakker med sin grønnturkise innsjø omkranset av stupbratte fjell, breer, bjørk og blomster.

Jølster

Hjemstedet og hagen min. Her kan jeg gå på bre, klatre, rapellere og stisykle, bade i Jølstravatnet og Kjøsnesfjorden og besøke Astruptunet.

Yoga og fjellvandring

Ingeborg, som i tillegg til den populære Instagram-kontoen står bak bloggen Sol Fure, og har gitt ut boka 100 dagar utan deg, arrangerer jevnlig inspirasjonsturer med yoga og fjellvandring.

– Naturen har likevel alltid vært med meg, enten jeg har brukt den som treningsrom, soverom, kjøkken, samlingsplass eller bare et fristed.

Elbiler er et supert fremkomstmiddel som forurenser mindre og er mer stillegående.

Ingeborg Sol Fure

Miljøvennlig og stillegående

Hun ankommer Bysetermåsan parkeringsplass i Enebakk i en Renault ZOE. Det eneste som ikke er stillegående med den, er den spreke blå celadon-fargen.

– Elbiler et supert fremkomstmiddel som forurenser mindre og er mer stillegående enn bensin eller dieseldrevne biler. Det er spennende å følge med på utviklingen innenfor dette segmentet, det er definitivt noe som kommer til å ta helt over markedet!

Den spreke eventyreren er vant til høyere topper enn dagens destinasjon, som er Kjerringhøgda. Åsen er en av de høyere toppene i Østmarka, og ligger på 349 meter over havet. I 1911 ble det reist et branntårn på toppen, og herfra kan man virkelig nyte utsikten.

10 grunner til å velge Renault ZOE

1. Rekkevidde: 395 km (WLTP)

2. Pris: Sommerkampanje med kr 20.000 i rabatt, nå fra kr 229.900 – Elbilen med mest rekkevidde for pengene.

3. Europas mest solgte elbil noensinne

4. Hurtiglading 50 kWh DC: du kan få hele 150 km rekkevidde på bare 30 minutter

5 . Kan også lade på 22 kWh AC

6. Sikkerhet: Blindsone- og filskiftvarsel, skiltgjenkjenning, automatisk nær- og fjernlys

7. Teknologi: Stillegående og godt lydisolert, LED-lys, oppvarmet ratt, multimediesystem med automatisk oppdatering av navigasjonskart, integrasjon av smarttelefon, trådløs mobillader

8. Spreke farger: Flammerød, Hvit Quartz og Blå Celadon

9. «One pedal»-kjøring: Lad bilen mens du kjører. Med den nye B-modusen vil du senke farten betraktelig når du løfter foten fra gasspedalen. Dette gir en mer avslappende kjøreopplevelse med mindre bruk av bremsepedalen.

10. Resirkulert materiale: Setetrekket og deler av kupeen i nye ZOE består av 100% resirkulerte* tekstiler, som kombinerer velvære og miljøhensyn. Den elektriske bilen din er dermed blitt enda grønnere *
* Avhengig av utstyrsnivå

Mest rekkevidde for pengene

Renault ZOE er Europas mest solgte elbil noensinne. Siden den ble lansert i 2013, har teknologien stadig blitt utprøvd og forbedret. «Klassens beste rekkevidde», skriver bilanmelderne i DinSide, og gir terningkast 5.

Rekkevidden på 395 kilometer gjør den perfekt for en norgesferie. Med nesten 14.000 offentlige ladestasjoner i Norge trenger du ikke å bekymre deg for å gå tom for strøm, så lenge du planlegger litt.

Les mer om Opplev Norge

De største opplevelsene finnes gjerne i de skjulte skattene du ikke hadde forventninger om å finne.

Ingeborg Sol Fure

Til Norgesferien anbefaler Ingeborg på det sterkeste å lage en reiserute som ikke er for omfattende.

– Velg deg heller et område og utforsk dette enn å bruke ferien på å kjøre lange avstander for å krysse av flest mulige turistattraksjoner av på bucketlista. De største opplevelsene finnes gjerne i de skjulte skattene du ikke hadde forventninger om å finne.


Orker ikke tre uker i telt

Og hun oppfordrer oss alle til å støtte dem som lever av reiseliv.
– Bo på campingplasser, hotell og gjestehus. Det er dessuten komfortabelt og mindre stressende enn å forflytte seg rundt med telt og alt pikkpakk man må pakke opp og ned i bilen med utålmodige unger og dårlig plass. Telting er fint, men passer gjerne bedre i helger enn i en tre uker lang ferie.

Ingeborg har tidligere fortalt Dagbladet om da hun ble utbrent. Først da hun våknet en morgen som 33-åring og kjente at hun ikke kunne røre på seg, gikk det opp for henne at noe var veldig galt.


Måtte dra i nødbremsen

– Hvordan har du endret livet siden da?

– Fram til jeg var 33 ville jeg mye, og jeg ville det fort. Jeg sa ja til alt som jeg mente ville utfordre og utvikle meg. Jeg hadde stor kapasitet og ville ta ut mitt fulle potensiale i både jobb, trening, kreativt arbeid, sosiale forpliktelser og hobbyer. Det førte til alt for lite hvile over tid og jeg møtte veggen med et brak, forteller hun.
– Jeg skjønte ikke at jeg ved å kun drive med ting jeg elsket kunne tappe meg selv for krefter og bli syk, og det var vondt og vanskelig å svelge, men kroppen og hodet jobbet mot viljen min. Jeg måtte dra i nødbremsen og sa fra meg alt som krevde og forpliktet, slik at jeg kunne bygge meg selv opp igjen fra innsiden og ut. Det er en prosess jeg i dag ikke ville ha vært foruten, uansett hvor grusomt det var mens det pågikk.

Fast i hamsterhjulet

Hun tror veldig mange har opplevd dette, og at kommer inn i et hamsterhjul der de bare må fortsette å løpe for ikke å miste kontrollen.

– Det var etter kjempesmellen at naturen virkelig ble et fristed for meg. Her skaper jeg mye av det jeg formidler av tanker, følelser og stemninger gjennom Instagram-profilen min, og jeg håper det inspirerer andre til å også trykke på pauseknappen og komme seg ut i det fri….

Det var etter kjempesmellen at naturen virkelig ble et fristed for meg.

Ingeborg Sol Fure

TRS_8242.jpg
TRS_8481.jpg
TRS_7828.jpg
TRS_7919.jpg
TRS_8065.jpg
TRS_7855.jpg
TRS_7724.jpg
TRS_7713.jpg
TRS_7752.jpg
TRS_7810.jpg
TRS_7665.jpg
TRS_8158.jpg
TRS_8332.jpg

Se flere bilder av elektriske renault zoe:

Dette er annonsørinnhold produsert av Aller Concept Store.Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på hallois@aller.com©2020 Aller Media AS | Personvernerklæring og informasjonskapsler
dagbladet-logo-rgb-01.png
dinside-logo-190.svg

ANNONSØRINNHOLD

Les mer om Renault ZOE

Les mer om Renault ZOE

renault_logo_desktop.jpg