Intenst trekantdrama i sykehuskorridorene

I thrillerserien Dopamin spiller Josefine Frida Pettersen en sykepleier som sjarmerer både kolleger og pasienter i senk. Men er hun egentlig så uskyldsren som hun virker?

DANSK DEBUT: Josefine Frida Pettersen i rollen som sykepleieren Ida i thrillerserien Dopamin.

Forskjellen på SKAM og discovery+ sin nye sykehusthriller «Dopamin» er til å ta og føle på. Men seriene har et veldig klart fellestrekk: Josefine Frida Pettersen briljerer i en av hovedrollene.


«Dopamin» er SKAM-skuespillerens første, nye serie etter kultserien om Noora og de andre ungdommene. Og det er en serie av et helt annet kaliber.

Det var blant annet akkurat derfor 26-åringen takket ja til rollen. Det røpet hun da serien hadde premiere tidligere i år.

- Som skuespiller leter jeg alltid etter nye utfordringer, og rollen i «Dopamin» er en spennende rolle og helt annerledes enn noe jeg har spilt før, så jeg måtte bare si ja.

Overfor danske Soundvenue utdypet Josefine hvorfor hun ville være med på den danske krimthrilleren lagt til lange, hvite sykehuskorridorer. Og hvorfor det var kult å spille en karakter som hadde både en lys og en mye mørkere side.


- Vi har jo alle et mørke i oss. Ida er ganske ekstrem, og det er mange ting ved henne som jeg ikke kan relatere til. Jeg synes jo hun er veldig dramatisk og impulsiv, og hun tenker seg ikke om før hun handler.


Strøm Dopamin her!

Julia Schacht

Emilia RoosmaNn

RICHARD HOLM

«Vi har jo alle et mørke i oss. Ida er ganske ekstrem, og det er mange ting ved henne som jeg ikke kan relatere til.»

– Josefine Frida Pettersen, skuespiller

Health care provider, Medical equipment, Joint, Shoulder, Patient, Flowerpot

AKTIV: Allerede første dag redder Ida livet til en pasient.

Et friskt pust fra Norge

Vi er i Danmarks fjerde største by Aalborg. Nærmere bestemt på hjerteavdelingen der sykepleiere og leger gjør hva de kan for å redde liv gjennom hele døgnet.


Serien åpner med at det skal komme en ny sykepleier til avdelingen. Hun kommer fra Norge, heter Ida – og kjenner ingen på sykehuset.

I det sekundet hun setter føttene innenfor sykehusdørene får hun ting til å skje, både profesjonelt og i garderoben. Og ikke minst: for pasientenes del.


Allerede første dag er hun med på å gjenopplive en hjertepasient. Det skal langt fra bli den siste.

Badehotellet-stjerne i hovedrollen

Sykepleieren som tar imot det norske gudsordet fra landet heter Maiken (spilt av den danske Badehotellet-stjernen Amalie Dollerup). Hun er en klassisk flink pike. Selvoppofrende, omsorgsfull. Datter av en tidligere overlege på sykehuset. Privat er hun kjæreste med Jacob (Jonathan Harbo), som ligger i hardtrening for å bli kirurg. Utad er de et vellykket, fremadstormende par.

Men på hjemmefronten er det ikke like glamorøst. Paret har prøvd å få barn, men foreløpig har de ikke lyktes.

Sexlivet er redusert til en lidenskapsløs øvelse timet med eggløsning.

For det meste er de bare trøtte når de kommer hjem etter endt vakt, og sover vendt til hver sin side i sengen i den store takleiligheten.


Maiken mangler livsgnist. Hun mangler påfyll av noe bra. Noe som gjør at hun kan føle seg levende. Det er akkurat her Ida kommer inn i bildet. For å si det veldig mildt.


Her kan du strømme serien!

Olle 9 - Photo Anders Nicander.JPG

DYDSMØNSTER: Badehotellet-stjernen Amalie Dollerup i rollen som den pliktoppfyllende sykepleieren Maiken.

Olle 9 - Photo Anders Nicander.JPG

INTENST TREKANTDRAMA

De tre unge sykehusansatte vikler seg snart inn i hverandre. Både på jobben og når uniformene er hengt vekk i garderoben. For det er noe med Ida. Noe … uimotståelig. Noe Maiken aldri har opplevd tidligere.


Samtidig dras også legekjæresten Jacob mot den norske nykomlingen. Snart befinner de seg til knes i et trekantdrama som destabliserer det meste.


Ida puster liv inn i et forhold som var i ferd med å visne. De som ellers dro rett hjem fra jobb og gikk tidlig i seng, lar seg overtale til å drikke seg fulle. De deler en og annen joint, stjeler Ritalin fra medisinskapet på sykehuset.


Strøm Dopamin her!

Til Soundvenue har Josefine Frida Pettersen sagt at hun mener «Dopamin» har stor underholdningsverdi. Men at det også ligger et alvor i bunn.

- Den handler også om et forhold som jeg tror mange kan relatere til. Jeg tror mange par kan gjenkjenne problemstillingene rundt fertilitet, det å ha vært sammen lenge – og hva som skjer når det kommer et nytt menneske inn i bildet.


Bare oversykepleier Annette (Ellen Hillingsø) aner ugler i mosen. Hun lar seg ikke like lett begeistre av den sprudlende sykepleieren fra Norge. For det er noe annet som skjer da Ida entrer sykehuset. Noe som for enhver pris ikke må skje på en hjerteavdeling.


Her kan du strømme hele serien!

ANER FARE: Avdelingssykepleieren Annette (i Ellen Hillingsøs skikkelse) får en snikende mistanke om at alt ikke er som det ser ut med den norske sykepleieren.

ET FEMTE HJUL PÅ VOGNEN: Ida forfører seg helt inn i kjernen av Maiken og Jacobs parforhold i Dopamin.

Julia Schacht

Emilia RoosmaNn

RICHARD HOLM

«Jeg tror mange par kan gjenkjenne det å ha vært sammen lenge – og hva som skjer når det kommer et nytt menneske inn i bildet.»

– Josefine Frida Pettersen, skuespiller

Noe er råttent i Danmark

Flere av pasientene som er innlagt får uventede hjertestopp. Alarmen gjaller og de røde lampene blinker, mens leger og sykepleiere stormer til. Fremst i køen er den ferskeste sykepleieren på avdelingen. Ida.


Det viser seg at pasientene begynner å dø av overdoser av morfin. Men hvorfor er det slik at Ida synes å befinne seg i nærheten hver gang alarmen går? Også når den gjelder pasienter som hun ikke har ansvaret for?


Noe er riv ruskende galt på Aalborg sykehus. Og det haster med å finne ut hvem som er ansvarlig.


Strøm Dopamin her!

KRISE: Ett hjertestopp er ett for mye. Men hva gjør hjerteavdelingen når det er snakk om fire hjertestans på én vakt? Og hvordan kan det ha seg at nykomlingen fra Norge tilfeldigvis bistår i gjenopplivningsforsøket hver gang?

LIVSFARLIG: Sykepleiere redder liv. Eller?

En livsfarlig avhengighet

Dopamin er et signalstoff i hjernens belønningssystem. Nevrotransmitteren påvirker vår søken etter og trang til mat, sex og andre mennesker.

Men hva skjer om jakten på dopaminkicket blir for intens? Kan man bli avhengig? Hva skjer når den begynner å gå utover andre, uskyldige?


I serien som bærer samme navn byr det menneskelige begjæret og thrillerens intense uhygge opp til en dans om liv og død. Smått om senn begynner noen å legge to og to sammen.  


Her ser du hele Dopamin!

«Vi i villa»: Nattesvart, svensk satire om middelklassens vanskeligheter

En dag får Anders (43) nok. Nok av fasaden. Av smiskingen. Av tweensa som mobber datteren. Da kan hva som helst skje. Og det gjør det.

Street fashion, Clothing, Joint, Trousers, Shoe, Outerwear, Sleeve, Tie, Gesture, Happy

Få også med deg disse nordiske seriefavorittene:

«Alt du elsker»: Hjertevarm kjærlighet og høyreekstremisme

Et tankevekkende drama om ung kjærlighet, og hva som skjer når en ung mann trekkes inn i et høyreekstremt miljø.Dette er annonsørinnhold produsert av Aller Concept Store.Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på hallois@aller.com©2022 Aller Media AS | Personvernerklæring og informasjonskapsler
dagbladet-logo-rgb-01.png

ANNONSØRINNHOLD