ANNONSØRINNHOLD

Font
Material property, Font
Font

Fiskemiddagen for hele familien: – Terningkast 6!

Er du en av de som gjerne skulle spist mer fisk i hverdagen, men synes det er vanskelig å variere i lengden? Her får du tre smakfulle fiskeretter du kan teste i desember, som vi garanterer faller i smak hos både store og små!

av Aller Concept Store

Snøen daler ned i Oslo by og legger seg som et hvitt teppe rundt huset til familien Løw Hansen. Inne er det lunt og pyntet klart til jul, og fra kjøkkenet i andre etasje hører vi det kokkeleres for fullt.

– I dag er jeg hjemme hos Tonje og familien, og skal lære de tre supergode fiskeretter som passer perfekt til middag nå i førjulstiden, sier matblogger Marit Røttingsnes Westlie, også kjent som Fru Timian.

Sammen med Godfisk.no ønsker Fru Timian å inspirere familier til å spise mer fisk i desember, gjerne med en morsom vri for å gjøre rettene litt mer spennende i en ellers hektisk hverdag.

Jeans, Plant, Smile, Wood, Floor, Houseplant, Leisure

– Min erfaring er at de aller fleste liker fisk, men at mange er for dårlig til å variere blant oppskriftene som finnes der ute og deretter går fort lei.

– Så mitt mål i dag er at de tre rettene faller i smak, slik at familien får flere fiskeretter å velge blant i tiden fremover!

Pssst! Alle oppskiftene i denne artikkelen finner du på Godfisk.no. Bon appétit!

Spent på dagens retter

På kjøkkenet er Fru Timian i full sving sammen med barna, mens Tonje (41) dekker bordet med hvit duk og tente lys. Hun forteller at familien spiser fisk én gang i uken, men at dette er noe hun ønsker å endre på.

– Det går som regel i fiskepinner og salmalaks, også hender det at vi bestiller sushi på søndager. Tilbehøret er ofte det samme, så da blir det dessverre til at vi ikke er så flinke til å servere det.

– Hvorfor tror du det har blitt sånn?

– Vel, han eldste liker kun fiskepinner. Også har jeg selv dårlig erfaring fra barndommen med overkokt torsk og poteter, så det er noe jeg aldri lager.

  • Nettside med spennende og fristende fiskeoppskrifter
  • Inspirerer familier til å spise mer fisk og skalldyr
  • Raske, enkle og gode forslag til ukemenyer

Font

– Hva er grunnen til at dere ønsker å innføre mer fisk i hverdagen da?

– Fordi det er sunt, også er det jo godt når man først får det til. Så i dag håper jeg på å lære noen nye oppskrifter, for det er vi helt avhengige av!

Fra underetasjen hører vi det går i døra, og opp trappen kommer Lasse (38), en god venn av familien, som skal få være med å teste dagens retter.

– Her lukter det jammen meg godt, sier han.

Trenger du også inspirasjon til nye fiskeoppskrifter? Sjekk ut over 800 enkle og digge oppskrifter hos Godfisk.no

Fru Timian  

  • Marit Røttingsnes Westlie
  • Matblogger og forfatter
  • 52 år gammel og bor i Rakkestad i Østfold
  • Sprer matglede og nye oppskrifter hver eneste uke

Taco med en vri

Første rett for tur er tex-mex-laks med tortillachips, søtpotet, avokado og hjemmelaget tomatsalsa. Oppskriften passer for både store og små, og Fru Timian anbefaler å dandere retten på et stort fat, slik at man selv kan plukke det man vil spise.

– Det er nesten litt som taco, er dere glad i det eller? Spør Fru Timian.

– Ja! Sier alle sammen i kor.

– Også er det granateple i! Hvem var det her om dagen som spurte om granateple, fordi de synes det var så godt? Spør Tonje.

– Jeg! Roper Ferdinand (4) og rekker opp hånda.

– Det var faktisk ganske digg med fisk og granateple sammen, det har jeg aldri smakt før, skyter Lasse inn.

– Hva synes du Felix, du som ikke er så glad i fisk? Spør Tonje.

– Det er faktisk den beste fisken jeg har smakt, svarer Felix (11).

Food, Tableware, Recipe, Ingredient, Dishware

TEX-MEX-LAKS med tortillachips

Se hele oppskriften her!

– Kan jeg få litt til?

Gjengen følger nøye med når Fru Timian går igjennom oppskriften for dagens andre rett, som er ovnsbakt laks med grønnsaker i form.

– Dette er en superenkel middag som tar kort tid å lage, og som jeg tror alle kommer til å like, sier Fru Timian mens hun heller et mørkt krydder nedi et fløtebeger.

– Oi, hva er det du gjør nå, heller du pepper oppi fløten der? Spør Tonje nysgjerrig.

– Nei det er dill, som forresten passer supert sammen med laks! Jeg tar dill i fløten på forhånd, slik at jeg smaksetter den. Også bare rister jeg den sammen slik som dette – er ikke det kjekt?

– For et hack!

Blue, Finger
“Jeg tar dill i fløten på forhånd, slik at jeg smaksetter den. Også bare rister jeg den sammen slik som dette – er ikke det kjekt?”

Fru timian, matblogger

Videre heller Fru Timian fløten over formen med laksen og grønnsakene, før den godgjør seg i ovnen i ca. 20 minutter. Ved siden av serveres byggris, som gjør seg svært godt sammen med sausen.

– Vil man være litt ekstra fancy, kan man ta limen over sånn her, sier Fru Timian og skviser ut saften av en lime over den rykende varme fisken.

– Nam! Sier Ferdinand.

– Dette er mye bedre enn hva pappa lager, ler Felix.

– Jeg synes dette var kjempegodt, kan jeg få litt til? Spør Frikk (9).

– Sausen er så god! Alt med fløte er godt, sier Lasse.

– Kokken kan lære deg, mamma! Utbryter Ferdinand.

– Ja, nå har vi hvert fall to nye fiskeretter vi kan lage selv, humrer Tonje.

“Kokken kan lære deg, mamma!”

Ferdinand, 4 år

Kremet laks med cherrytomater & Spinat

Se hele oppskriften her!

En skikkelig juleklassiker

Tredje og siste rett for dagen er lettsaltet torsk med bacon, smasha poteter, rosenkål og hjemmelaget rødkål. I rødkålen tilsetter Fru Timian rosiner, som gjør retten hakket mer julete – og så godt som det lukter i hele huset!

– Denne torsken steker jeg i panne med masse smør. Her kan det være lurt å kjøpe fileter med skinn, og steke fisken med skinnet på. Da holdes fasongen på fisken bedre, og når den er ferdig stekt kan du enkelt dra det av.

– Har du noen tips til de som er redde for at fisken skal bli tørr?

– Bruk steketermometer! Fisk har ofte kortere steketid enn mange tror, og med steketermometer forsikrer du deg om at den holder seg mør. Hvit fisk har en kjernetemperatur på rundt 55 grader, og da flaker den seg perfekt slik som den gjør her.

Deep frying, Food, Ingredient, Recipe

– Hvordan syntes dere dette smakte da? Spør Fru Timian forventningsfullt.

– Det var en skikkelig digg kombo med bacon og fisk, svarer Felix.

– Terningkast 6 fra meg, sier Frikk.

– Den rødkålen var ordentlig god, er det rosiner i? Det var et morsomt element, kommer det fra Lasse.

Béchamel sauce, Food, Tableware, Ingredient, Recipe, Cuisine, Dish, Plate

Stekt juletorsk med rødkål & rosenkål

Se hele oppskriften her!

“Fisk har ofte kortere steketid enn mange tror, og med steketermometer forsikrer du deg om at den holder seg mør.”

Fru timian, matblogger

Takker for en inspirerende dag

Rundt spisebordet er alle godt forsynte, og på serveringsfatene er det kun smuler igjen. Ferdinand smiler fra øre til øre og klapper seg fornøyd på magen.

– Det beste jeg kan spise til middag er der her, sier han.

– Ja, det her var veldig bra hverdagsmat, også så mange friske smaker, fortsetter Lasse.

– Det her har vært skikkelig gøy og ikke minst inspirerende – dette hadde jeg aldri klart å finne på selv, sier Tonje.

– Vi kommer absolutt til å ta med oss dette videre og bruke i fremtiden. La oss ta en applaus for Fru Timian alle sammen!

La deg inspirere og planlegg neste ukes fiskemiddager hos Godfisk.no!

“Det her har vært skikkelig gøy og ikke minst inspirerende!”

Tonje, 41 år

Dette er annonsørinnhold produsert av Aller Concept Store.Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på hallois@aller.com©2023 Aller Media AS | Personvernerklæring og informasjonskapsler

Hei! Denne ligger i malen for at man enkelt skal kunne se hvordan fontene blir når man velger de ulike font-stylene. H1, H2, p (brødtekst) osv.


Hovedtittel H1

Ingress h2

Mellomtittel h3

Liten mellomtittel h4

Brødtekst p Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Tortor pretium viverra suspendisse potenti nullam ac. Quis varius quam quisque id diam vel quam elementum. Magna eget est lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing. Ultricies lacus sed turpis tincidunt id aliquet. Phasellus egestas tellus rutrum tellus pellentesque eu tincidunt. Ornare arcu odio ut sem nulla pharetra. Penatibus et magnis dis parturient montes nascetur ridiculus mus mauris. Nam at lectus urna duis convallis convallis.

Quis varius

  • Elementum sagittis vitae et leo duis ut diam quam.
  • Aliquam malesuada bibendum arcu vitae elementum curabitur.
  • Quam lacus suspendisse faucibus interdum posuere lorem ipsum dolor sit.
  • Aliquet enim tortor at auctor urna nunc id cursus.
  • Gravida neque convallis a cras semper auctor neque.
  • Risus ultricies tristique nulla aliquet enim tortor at.
  • Lectus mauris ultrices eros in cursus turpis massa tincidunt dui.
"Molestie nunc non blandit massa. Vitae purus faucibus ornare suspendisse. Facilisi morbi tempus iaculis urna id volutpat lacus."