Kjøkken med snekkerkvalitet
Aller Concept Store

Bærekraftige kjøkken i vakkert design som gjenspeiler våre avslappede, nordiske liv. Her er fire nordiske kjøkkentrender i dansk snekkerkvalitet som varer og varer!

Kjøkkenet har en helt spesiell plass i nordiske hjem. Vi rett og slett trives med å oppholde oss der - både for matlaging, aktiviteter og kos. Derfor bruker vi også mye tid på å gjøre kjøkkenet koselig og funksjonelt. Ikke minst er vi mestere i å skape hyggelige stunder for oss selv og andre, rundt middagsbordet, over en kaffekopp eller et glass vin.

Halvor Bakke er en av Norges mest kjente interiørprofiler, og er blant annet kjent for tv-programmet Eventyrlig Oppussing. Siden 2017 har han vært med på å utforme nye kjøkken for JKE. Det siste er de bærekraftige frontene i linoleum og den vakre linjen Nordic Nature, som er et samarbeid med JKEs egne kjøkkenarkitekter.

- Det er en helt ny og konstruktiv måte å tenke på. I stedet for bare å snakke om funksjonalitet og estetikk, handler det også om å skape rom som er hyggelige å være i, med god akustikk, sanselige materialer og en behagelig belysning. Det skal være godt å komme hjem, og du skal ha den gode, hyggelige følelsen når du er hjemme. Og der er kjøkkenet et av de absolutt viktigste rom i huset, forteller Halvor Bakke.

Nordic Silk har en matt overflate som er silkemyk å ta på. Finnes i fargene greige, grå og svart.Interior design, Plant, Furniture, Cabinetry, Houseplant, Flowerpot, Building, Architecture, Wood, Flooring

Min favoritt er Nordic Nature i svart med svart keramisk benkeplate. Jeg har det selv på hytta.

Halvor Bakke

Varmere enn hvitt

Kjøkkenet trenger ikke være hvitt for å få et lyst og klassisk uttrykk. Med varmere nyanser som beige og brunt bringer naturens nyanser inn på kjøkkenet, og skaper en lun atmosfære. Den mest trendy “varmhvite” fargen nå er forresten “greige”, en varmgrå eller gråbeige farge som er enkel å kombinere med treverk og andre farger.

1.

4 TRENDER


Varme grå nyanser, lyst tre som eik og matte overflater. Det er teksturer vi kjenner fra naturen, og som gir et rolig, harmonisk inntrykk

Halvor Bakke

 • Kombiner med linoleum for en mer retro look. Gir dempet akustikk og lun atmosfære.
 • Bruk ikke benkeplate i tre i kjøkken med treinnredning. Gå for eksempel heller for keramisk plate, som i tillegg kan trekkes opp på veggen bak.
 • Craft er spesielt lekkert i landlige hus og på hytter, mens Nature og Woodlands passer godt i funkis og moderne hus.
 • Bruk aldri mer enn to trefarger på et kjøkken, inkludert gulv.
 • Velg farge ut fra gulvet ditt. Enten skal det være helt likt eller i en kontrastfarge.
 • Størrelse på kjøkkenet har absolutt ingenting å si for fargevalg.

Halvor Bakke er en av Norges mest anerkjente interiørinspiratorer.

Halvors beste tips

Dress shirt, Human body, Street fashion, Joint, Jeans, Shoulder, Smile, Gesture, Waist, Belt

Tre inn i kjøkkenet

Tre er et fantastisk materiale å innrede kjøkkenet med. Den varme gløden og det naturlige uttrykket har en forførende sjarm, noe som er en av grunnene til at tre alltid har vært et populært materiale i nordisk design. Materialer i tre er vakkert, og enkelt å kombinere med andre materialer. Som for eksempel det nyskapende materialet linoleum. Her er JKEs nyeste linjer i tre, de kommer alle i ulike fargenyanser:     

2.


Nordic Woodlands: JKEs nyeste signaturkjøkken er inspirert av vill skog! Kjøkkenets enkle fronter i eik og de loddrette linjene leder tankene til trærne.  


Chest of drawers, Material property, Cabinetry, Light, Product, Black, Wood, Rectangle, Grey, Window

I don't need sponsors,
I surf better when I'm broke anyway.

Dave Parmenter Surfer

Kitchen utensil, Material property, Tableware, Rectangle, Wood, Serveware, Food, Dishware

Nordic Woodlands.

Kitchen sink, Plumbing fixture, Tap, Cabinetry, Countertop, White, Plant, Window

Variasjonen i de loddrette linjene fjerner overganger mellom mondulene, noe som skaper helhet og gir ro for øyet.Countertop, Cabinetry, Furniture, Sink, Kitchen, Wood, Drawer, Chair, Lighting, Window

Nordic Craft: Massive og praktiske eiketreskuffer i snekkerkvalitet med fingertappede skjøter. De kan brukes både som innvendige treskuffer og “utvendige” uten ekstra skuffefronter.
Wood stain, Shelf, Furniture, Rectangle, Shelving, Drawer

Nordic Craft

Chest of drawers, Table, Cabinetry, Shelf, Furniture, Drawer, Desk, Dresser, Shelving, Rectangle

De solide Craft-skuffene egner seg godt i en praktisk kjøkkenøy.Nordic Nature: Innovative løsninger, og designet for hygge. Lamellene er plassert oppover, i samme retning som trær, og gir et rolig uttrykk. Materialene linoleum og eik gir sanselighet og god akustikk.

Interior design, Brown, Furniture, Cabinetry, Property, Shelf, Shelving, Wood, Kitchen, Drawer

I don't need sponsors,
I surf better when I'm broke anyway.

Dave Parmenter Surfer

Wood stain, Table, Rectangle

Nordic Nature

Chest of drawers, Cabinetry, Furniture, Property, Table, Countertop, Drawer, Kitchen, Wood, Lighting

Nordic Nature egner seg godt i kombinasjon med de fingertappede Craft-skuffene.

Bærekraftige materialer 

Bærekraft er et hovedtema i dagens samfunn, og det er også et av stedene hvor JKE ligger langt foran andre kjøkkenfabrikanter. Blant deres innovative og miljøvennlige materialer er slitesterk linoleum, plantefibermaterialet Organiq som tar opp mer CO2 enn det slipper ut og komposittplate med miljøvennlig lim.

3.

Interior design, Plant, Furniture, Cabinetry, Flowerpot, Green, Houseplant, Shelf, Shelving, Lighting

Fantastiske linoleum

- mange unike fordeler

Linoleum har blitt brukt til gulv og benkeplater i generasjoner. JKE Design har løftet det vakre naturmaterialet til skapdørene, og sammen med Halvor Bakke har de skapt kjøkkenkonseptet JKE Linoleum.

Det fløyelsaktige materialet er både slitesterkt og bærekraftig, men visste du at det også absorberer lyd, og dermed forbedrer akustikken i rommet? Siden overflaten er svært enkelt å holde rent, er det naturlig hygienisk. Den matte og myke overflaten tåler fett og oljer så godt at selv fettete barnefingre ikke synes på overflaten.

Frontene kommer i seks duse nyanser, og er perfekt i kombinasjon med treverk.

Linoleum er et rent naturprodukt som består av linolje, harpiks, kalk, tremel og miljøvennlige fargepigmenter.

Halvors beste tips til personlige kjøkken

Kjøkkenet skal skildre hvem vi er. Vi ønsker å skille oss ut fra naboen – også når det gjelder kjøkkenet. Det handler bare om å tørre å tenke litt annerledes og tørre å bryte med symmetrien. Kombiner de rene flatene, med litt varmere tre, heng vitrineskap eller noen hyller opp på veggen, hvor du kan ha porselenet eller kokebøkene dine stående. Du kan gi plass til en kosekrok med sitteplasser, eller du kan blande ulike materialer og farger. JKE utvikler signaturprodukter som kan legges til ethvert kjøkken etter behov og smak, for å komme bort fra det kjedelige standardkjøkkenet.

4.


 • Aller først skal du tenke på hvordan du vil bruke kjøkkenet. Skal det brukes som et oppholdsrom for hele familien, eller skal du kun lage mat. Kjøkkenet er ofte stedet man starter dagen, og møtes etter jobb og skole.
 •  Så skal du tenke på om du liker å lage mat eller om matlaging er en nødvendighet. Matelsker? Prioriter arbeidsplass og for eksempel en gasskomfyr.
 • La din personlige smak påvirke hvordan kjøkkenet ditt skal se ut i farge- og materialvalg. Samtidig skal du ha med i vurderingen hvor kjøkkenet er (ved sjøen, i en gammel villa, funkis, hytte, osv).
 • Lite kjøkken: Prioriter god størrelse på arbeidsbenken ved å trekke komfyr og vask ut til siden. Det er bedre med 120 cm lang benk enn to ganger 60 cm med komfyr i midten.
 • Om du synes farger er vanskelig skal du kun gå for kun én farge som går igjen i hele kjøkkeninnredningen, uansett materiale. Legg heller personlige fargeklatter i urter, kokebøker og annet pynt.
Interior design, Furniture, Plant, Cabinetry, Houseplant, Flowerpot, Building, Wood, Lighting, Countertop
Cabinetry, Furniture, Countertop, Property, White, Drawer, Black, Wood, Kitchen, Lighting

- en selvfølge for JKE Design


Naturen har millioner av års erfaring med bærekraft. JKE har praktisert siden 1970, og har et klart mål: Å bli grønnere og grønnere hver gang de designer et nytt kjøkken.
 • Produserer på 100 % grønn vind-, vann- og solenergi, og varmer opp fabrikken med biogass.
 • Holdbarhet er bærekraft! Nordisk, klassisk design laget i gode materialer gir lang levetid. Et JKE-kjøkken varer derfor minst 15-20 år, og derfor en god investering.
 • JKE introduserer stadig nye bæredyktige materialer som eksempelvis linoleum og Organiq.
 • Bruker miljøvennlig, vannbasert lakk som har redusert innholdet av løsemidler med 90%. Du kan være sikker på at kjøkkenet ditt ikke avgir miljø- eller helseskadelige stoffer og røyk.
 • 96% av alt tre ved JKE er sertifisert og kommer fra bærekraftige plantasjer.
 • De fleste av JKEs fronter og skap er registrert i Svanemerket Byggevaredatabase, og kan dermed brukes til Svanemerket bygg og BREEAM-bygg.
 • 97% av JKE sine produkter kan resirkuleres, det vil si brennes eller bearbeides og brukes igjen. I løpet av 2022 skal 99% være resirkulerbart.


Bærekraft


Chest of drawers, Cabinetry, Building, Furniture, Table, Dresser, Product, Drawer, Green, Chair

JKE: nyskapende snekkerkvalitet

JKE har lange håndverkstradisjoner, og startet som et snekkerfirma allerede i 1970. I en nedlagt landbrukseiendom i Klæstrup på Nordjylland bygde de hvert eneste kjøkken for hånd. Det gode håndverket har de beholdt, og de bruker kun de beste materialene. JKE produseres fortsatt på den samme adressen. Deres design er ikke kortvarige konsepter, men kjøkken du ønsker å bo i år etter år.

Gjennom årene har JKE Design dyrket det nære og typiske nordiske. Gode materialer, høy kvalitet og design gjenspeiler våre avslappede, nordiske liv, samtidig som de henter nye impulser utenfra. De kaller det Nordic Kitchen Design.

Dette er annonsørinnhold produsert av Aller Concept Store.Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på hallois@aller.com©2022 Aller Media AS | Personvernerklæring og informasjonskapsler
Rectangle, Font

ANNONSØRINNHOLD

Material property, Font
Font, Text, Logo
Font