God Kveld Norge-programleder Niklas Baarli (32) bor sammen med ektemannen i en OBOS-leilighet på Løren. Men det er først nylig han ble klar over at OBOS-banken finnes.

- Når OBOS kan bolig, er det naturlig å tenke at de også kan drive bank.

- Vi hadde ikke engang vært på Løren da vi kjøpte leiligheten!

I sofaen hjemme på Løren klapper radioprofil og God Kveld Norge-programleder Niklas Baarli sin trofaste goldendoodle Bjarne (9).

Bikkja har slått seg ned ved siden av matfar. De har bodd her noen år nå, Niklas, ektemannen Benjamin Silseth og Bjarne. Men det var altså et skudd i blinde i første omgang.

- Løren er en ny bydel, og flere av vennene våre anbefalte stedet. Vi bodde i Trondheim, men var på utkikk etter nybygg i Oslo. Det er OBOS som står for veldig mange av de nye prosjektene i byen. Med hageflekk og solskinn var det ikke noen tvil. Vi stolte altså på vennene våre som anbefalte stedet, sier Niklas.

Men selv om Niklas og ektemannen holder til i en OBOS-leilighet, er det først ganske nylig de fikk med seg at OBOS også har sin egen bank.

- Verken jeg eller Benjamin hadde hørt om den før, men du kan si det sånn: Vi ble rett og slett tatt av OBOS-bølgen! Jeg tenker at det må ligge noen fine synergieffekter der. Når OBOS kan bolig, blir det naturlig for meg å tenke at de også kan drive bank.

OBOS-banken er best på Finans-portalens dagligbanksjekk

Hjemme er viktig: Med en travel hverdag som radioprofil og programleder på God Kveld Norge, er det viktig for Niklas hvor hjemme er. Boligjakten til Niklas og kjæresten har lært ham å sette ekstra pris på at de fant OBOS-leiligheten på Løren.

- Det å etablere seg i dag er ingen lek. Det gjelder å finne en bank man kan stole på for å komme i gang og starte jakten på drømmeleiligheten.

Urban design, Tower block, Building, Plant, Skyscraper, Window, Sky, Tree, Condominium

Niklas står i gangen og finner poser. Bikkja har gjort oppmerksom på at det er på høy tid med en tur ut.

Nede på gateplan får Bjarne snust det han skal, mens Niklas snakker om vennene som har sagt de vurderer å flytte hit, de også. Han sier han lurer på om han ikke er nødt til å overtale dem til å skifte bank samtidig.

- Jeg lurer på om jeg må ta meg en liten runde, ja. Det er dårlig gjort å holde gode nyheter tilbake. Jeg må jo si at jeg skulle ønske jeg hadde kjent til fordelene før selv også.

- Satt det egentlig langt inne å bytte bank?

- Ja, i starten gjorde det det. Det var liksom noe ubehagelig ved tanken. Å slå opp med banken sin, liksom. Men der tenker jeg at folk flest må skjerpe seg, bli litt hardere, og rett og slett finne den banken som gir akkurat deg de beste betingelsene.

Niklas er 32 år - og det er først de siste årene det har gått opp for ham hvor viktig det er med stabilitet og oversikt i økonomien. Hva det betyr å ha en bank du kan stole på.

- Hva skulle du ønske du kunne ha sagt om akkurat dette til en ti år yngre utgave av deg selv?

- Til Niklas på 22 år? Jeg ville ha sagt: det er utrolig enkelt å bytte bank. Det tar deg null tid. Og så trenger du ikke ha dårlig samvittighet over det. Det blir nesten som å si at du skal ikke spørre hva du kan gjøre for banken, men heller hva banken kan gjøre for deg!

Så lett bytter du til Norges beste dagligbank

Nabolaget: Med en stor bikkje som skal luftes, er det fint at Løren-strøket er fullt av grønne flekker.

People in nature, Sharing, Standing, Gesture, Font, Happy

Alle kan bli kunder i OBOS-banken, men det er særlig noen det lønner seg for. Det forteller Christina Farmen som er leder for kundesenteret i OBOS-banken.

– Ja, det er som OBOS-medlem du får de virkelig gode fordelene. Det er spesielt sparerenten på lønnskontoen som utmerker seg som en stor fordel hos oss. I de fleste banker taper du penger på lønnskontoen din. Men hos oss kan medlemmene tjene penger på innskuddene sine.

Christina Farmen opplever at mange tror det er vrient og tar tid å bytte bank. Mange blir positivt overrasket når de først har gjort det.

– Dette har vi gjort undersøkelser på, og mange svarer at de ikke gidder å bytte eller tror det ikke er verdt innsatsen. Mange tenker ikke over at de kan spare penger på å flytte lønnskonto og sparepenger til oss. Det er faktisk enklere å bytte bank enn du kanskje tror.

Enkle steg for å bytte til OBOS-banken

Sleeve, Gesture
Street fashion, Smile, Human, Sleeve, Happy

Nytt for mange: – I de fleste banker taper du penger på lønnskontoen din. Men hos oss kan medlemmene tjene penger på innskuddene sine.

Det sier Christina Farmen som er leder for kundesenteret i OBOS-banken.

Skrittene leder i en helt bestemt retning i novemberværet: Stambakeriet i nabolaget. Her slår Niklas seg ned med en iskald Farris. Og benytter anledningen til å gjøre noe han inntil nylig bare kunne se misunnelig på at andre gjorde: Han betaler med mobilen.

- Min gamle bank hadde ikke Apple Pay eller Google Pay. Og det må jeg si, altså: Det er forbasket mye enklere å bruke Apple Pay enn å ikke ha den muligheten. Det er jo et nytt liv! Dessuten føles det tryggere.

- Hvordan da?

- Nei, jeg kan bare la lommeboka og kortene mine bli liggende hjemme. Det er deilig å ha en bank som er litt fremme i støvlene når det gjelder ny teknologi.

Men selv om OBOS-banken er en digital bank, der du kan gjøre det meste på mobilen, er det likefullt viktig for Niklas at han kan ringe banken og få snakke med noen som jobber der.

- Jeg synes det er fint å kunne snakke med et menneske. Å vite at det er en mulighet om det skulle oppstå noe jeg trenger hjelp med. Jeg er kanskje litt gammeldags der, men jeg liker å snakke med noen som har puls!

Communication Device, Gesture, Font
Alle fra Østfold elsker gratis, og det er jo ingenting som føles så unødvendig som gebyr på noe så hverdagslig som bankkort.

– Niklas Baarli om at det er gebyrfrie kort i OBOS-banken

Etter å ha satt Farris-en til livs, holder han mobilen opp mot leseren ved kassen. Biip, sier det, og så er tørsteslukkeren betalt.

- Det er jo genialt, sier Niklas og smiler bredt. - Og så enkelt. Jeg burde jo ha byttet bank for lenge siden!

Å bruke mobilbetaling fra OBOS-banken er lekende lett

FREMTIDSSIKRING: - Sparing for meg betyr rett og slett en tryggere hverdag, sier Niklas Baarli. Det er først nå som han ikke er en vårhare lenger, at det har gått opp for ham hvor viktig det er å ha noe i bakhånd. - Jeg tror økonomi og stabilitet blir viktigere og viktigere jo eldre man blir. Det er først nå jeg forstår viktigheten av det.

Mer trygghet i hverdagen

I OBOS-banken får medlemmer sparerente på alle kontoene sine. Ikke bare på sparekontoen. Det vil si lønnskontoen, det-er-krise-vaskemaskinen-har-brutt-sammen-kontoen - og som i Niklas og mannens tilfelle: bikkjekontoen. Alle får høy rente.

- Er det noe vi er glade i, er det høye renter, sier Niklas. - Nei, fra spøk til alvor: Jeg synes det er raust av OBOS-banken, rett og slett.

Han roper på bikkja. Det er på tide å rusle hjemover.

- Det betyr jo at pengene våre vokser uansett hvor de står. Det er ikke alltid man har mulighet til å sette inn penger på en egen sparekonto, og da er det fint at det ikke er nødvendig når man er kunde i OBOS-banken. Det er absolutt en kjempefordel.

Flytter du lønnskontoen din til OBOS-banken før jul kan du vinne 25 000 kr rett inn på konto

Communication Device, Automotive design, Table, Gadget, Flower

Vel hjemme i leiligheten vender Niklas tilbake til dette med sparerentene. Det er som om betydningen av det er i ferd med å synke ordentlig inn hos ham. Og med dét, behover for å dele av den gode nyheten.

- Sparing betyr en tryggere hverdag. Nå som jeg er i ferd med å bli ordentlig voksen, har jeg forstått at det er bra å ha muligheten til å bygge opp en buffer. Det blir rett og slett en mer stabil fremtid av det, samtidig som det går an å oppnå noen av de drømmene man setter seg.

- Man kunne bli hobbyøkonom av mindre?

- Haha! Ja. Jeg må vel innrømme at jeg får litt høyere puls av å se pengene bevege seg oppover. Blir litt gira av det, altså.

Han trekker også frem en av de andre fordelene OBOS-medlemmer får som kunder i OBOS-banken: Gebyrfritt bankkort. Det er faktisk en ganske særlig fordel, skal vi tro lederen i kundesenteret hos OBOS-banken, Christina Farmen:

- Det du betaler i året for et OBOS-medlemskap er mindre enn hva mange nordmenn betaler i årsgebyr for bankkortet sitt. Som medlem får du gratis bankkort i OBOS-banken, i tillegg til alle de andre fordelene og rabattene du får.

Dette nikker Niklas anerkjennende til.

- Alle fra Østfold elsker gratis, og det er jo ingenting som føles så unødvendig som gebyr på noe så hverdagslig som bankkort.

Bytt til en bank uten mange gebyrer

At OBOS-banken skiller seg litt ut fra konkurrentene sine, ser man kanskje enda tydeligere når det kommer til hvordan banken drives. De aller fleste norske banker er eid av private investorer som krever overskudd. Altså profitt.

OBOS-banken er eid av OBOS-medlemmene.

Medlemmene eier med andre ord en liten bit av sin egen bank. Den vissheten betyr ikke så rent lite for Niklas.

- At overskuddet i OBOS-banken går videre til å finansiere nye OBOS-boliger synes jeg er en fin tanke. Norge trenger flere boliger.

Bli en del av Norges beste dagligbank

Flash photography, Forehead, Face, Outerwear, Hairstyle, Eye, Beard, Plant, Smile, Sky

Dette er OBOS-banken:

OBOS-banken er Norges beste dagligbank ifølge Finansportalens dagligbanksjekk.

OBOS-banken er en vanlig bank som alle kan bruke, med spesielt gode fordeler for OBOS-medlemmer. I OBOS-banken får du et særlig godt dagligbanktilbud, gode sparemuligheter og god hjelp når du skal kjøpe drømmeboligen.

OBOS-banken er 100% eid av OBOS BBL. Alt overskudd går tilbake til OBOS, slik at OBOS kan bygge flere boliger for medlemmene.

OBOS er opptatt av å gjøre veien til boligdrømmen litt kortere, og tilbyr alternative boligkjøpsmodeller som Bostart, Deleie og Boligbytte. Du trenger ikke kjøpe en OBOS-bolig for å få lån i OBOS-Banken.

Delta i spørreundersøkelse om OBOS-banken her!

Dette er annonsørinnhold produsert av Aller Concept Store.Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på hallois@aller.com©2020 Aller Media AS | Personvernerklæring og informasjonskapsler

ANNONSØRINNHOLD

dagbladet-logo-rgb-01.png
Font