ANNONSØRINNHOLD

dagbladet-logo-rgb-01.png
karo_logo.png

Plages du av muskel- og leddsmerter etter lange dager på kontoret?

-Da er du ikke alene!


Flere som kjenner på muskel-og leddsmerter etter lange dager foran en skjerm? Veldig mange kjenner også på smerter i ryggen etter mye stillesitting.

21. APRIL 2020 KL. 15.00

Heldigvis finnes det en rekke tiltak man kan gjøre for å forhindre belastningsplager. Blant annet kan tilpasset styrke og kondisjonstrening ofte forebygge muskelsmerter. I tillegg er det viktig å sørge for god variasjon i sittestilling, og sørge for å være i bevegelse. Som regel går muskelplager over i løpet av et par dager. I korte perioder kan reseptfrie smertestillende brukes for å lindre de verste plagene.


Det er ikke alltid enkelt å vite hvordan man behandler ulike smerter. Hvilket smertestillende produkt som er best egnet er blant annet avhengig av hva smerten skyldes, hvilke bivirkninger som forekommer og helsen til den enkelte. (2). Dersom man er i tvil bør man kontakte lege eller forhøre seg på apoteket.

shutterstock_574197016_light.jpg

Muskelsmerter

Muskelsmerter er et vanlig problem i Norge. Smertene kan skyldes både psykiske og fysiske faktorer. Psykisk stress kan føre til at musklene strammer seg og blir mer følsomme for smerter. Eksempler på fysiske årsaker er overbelastning, fall og mindre skader som strekk eller forstuing. Tilpasset styrke og kondisjonstrening kan ofte forebygge muskelsmerter. Som regel går muskelplager over i løpet av et par dager. I korte perioder kan reseptfrie smertestillende brukes for lindre de verste plagene. (5) Det er viktig å merke seg at ved sterke, utbredte eller langvarige muskelsmerter, bør man rådføre seg med lege for å avklare hva de skyldes.

Leddsmerter

Leddsmerter forekommer oftest i fingre, knær, hofter, ankler og skuldre. Typisk er varme og hevelse omkring leddet samt stivhet og bevegelsesvansker, særlig om morgenen. Leddene våre er i konstant bevegelse og er utsatt for slitasje og trykk hver eneste dag. Eldre, overvektige og fysisk aktive personer er ofte utsatt for leddsmerter. De kan være kroniske eller forbigående. Ved kroniske smerter eller akutt betennelse i et eller flere ledd bør man kontakte lege.

Ibux® tabletter og kapsler er velegnet til kortidsbehandling av muskel- og leddsmerter
Ibux® tabletter og kapsler kommer i to styrker, 200 mg og 400 mg. Ibux® kapsler absorberes raskt og har en glatt overflate som gjør dem enkel å svelge.

shutterstock_229879537_light.jpg
Ibux-samlebilde.png

Muskel- og leddsmerter

Hva er Ibux®?
Ibux® inneholder virkestoffet ibuprofen. Det er et NSAID (Non-Steroidal Anti-Inflammatory Drug).
Non-steroidal betyr at legemiddelet ikke inneholder steroider eller kortisonlignende stoffer. NSAID virker i stedet ved å hindre produksjonen av stoffer som kalles prostaglandiner som forårsaker betennelse og smerte. (3, 4)

Bruksområde

Kortidsbehandling av:

 • milde til moderate smerter, som for eksempel hodepine, tannpine, menstruasjonssmerter, lette muskel- og leddsmerter.
 • feber, for eksempel ved forkjølelse og influensa. Ved høy feber må lege kontaktes.

Ibux® 200 mg kan brukes av voksne og barn over 6 år mens Ibux® 400 mg kan brukes av voksne og barn over 12 år. Les pakningsvedlegget før bruk.

Bruk ikke Ibux®

 • dersom du har magesår, eller tidligere har hatt gjentatte tilfeller av magesår eller blødning i mage/ tarm.
 • dersom du tidligere har hatt magesår eller blødning i mage/tarm ved bruk av betennelsesdempende/ smertestillende midler (NSAIDs).
 • dersom du er allergisk overfor ibuprofen eller noen av de andre innholdsstoffene i dette legemidlet.
 • dersom acetylsalisylsyre eller andre betennelsesdempende/
  smertestillende midler har forårsaket astma, elveblest eller nesetetthet.
 • dersom du har alvorlig hjertesvikt og/eller nyresvikt.
 • dersom du er mer enn 6 måneder gravid. (4)

Produktutvalg

Ibux® tabletter og kapsler har smertestillende, febernedsettende og betennelsesdempende effekt. I tillegg finnes Ibux® også som lokal smertestillende gel til bruk ved forstuing og forstrekning.

produktutvalg.jpg

Ibux® kapsler/tabletter (ibuprofen). Reseptfritt legemiddel. Til korttidsbehandling av milde til moderate smerter som muskel og leddsmerter, hodepine, menstruasjonssmerter og tannpine. Febernedsettende f.eks ved forkjølelse og influensa. Ved høy feber må lege kontaktes. Det er ulike legemiddelformer og styrker tilgjengelig for Ibux®, tilpasset ulike behov og aldersgrupper. Denne informasjonen står på de ulike pakninger. Skal ikke brukes av personer med magesår, eller dersom acetylsalisylsyre, ibuprofen eller andre smertestillende og febernedsettende legemidler har forårsaket astma eller allergiske reaksjoner. Skal ikke brukes av gravide i de siste 3 månedene av svangerskapet. Til barn og gravide etter avtale med lege. Kontakt lege etter 3 dager med feber og 5 dager med smerter hvis plagene blir verre eller ikke blir bedre. Ibux® gel og Ibux® gel med mentol (ibuprofen). Til voksne og barn over 12 år: Til korttidsbehandling av milde til moderate smerter ved forstuing eller forstrekning. Skal ikke brukes ved overfølsomhet for ibuprofen, mentol, acetylsalisylsyre eller andre smertestillende eller febernedsettende midler. Skal ikke brukes på slimhinner, i øyne eller på skadet hud. Ved langvarig feber eller smerte bør lege kontaktes. Les pakningsvedlegget nøye før bruk. 25.04.2020 Karo Pharma AS

 • En forstrekning av ryggmusklene: ... Som hvis du for eksempel har løftet tungt.
 • Dårlige stillinger:..Som hvis du for eksempel har sittet eller stått i en posisjon som belaster musklene rundt ryggraden
 • En forstrekning av ryggmusklene: ... Som hvis du for eksempel har løftet tungt.
 • Dårlige stillinger:..Som hvis du for eksempel har sittet eller stått i en posisjon som belaster musklene rundt ryggraden

årsakene til smertene kan være vanskelige å vite, men de kan skyldes:

 • Ja, det er ofte vanskelig å vite nøyaktig årsak til ryggsmertene, men det finnes likevel behandlinger som både kan lette smertene og holde deg i aktivitet.

 • Aktivitet: Kan redusere smertene og bidra til at du raskere blir bra. Å holde seg i aktivitet betyr å fortsette med de vanlige aktivitetene, som å gå på jobb i den grad det er mulig.

 • Unngå å sitte eller ligge stille for lenge!

 • Det er usannsynlig at du blir skadet av å være i vanlig aktivitet. Mulig du opplever litt smerter eller ubehag før du blir bedre. Ved sterke ryggsmerter anbefales det å være forsiktig og unnlate å gjøre noe som forverrer smertene.

 • NB! Ved sterke smerter bør du oppsøke lege. Det er best å unngå tunge løft, vridninger og bøyning av ryggen, samt langvarig sitting, inntil ryggen blir bedre.

Visste du at..

Behandling av ryggsmerter

Kilder

 1. Morlion B. Pharmacotherapy of low back pain: targeting nociceptive and neuropathic pain components. Current Medical Research and Opinion. 2011;27(1):11-33.
 2. Folkehelseinstituttet. Folkehelserapporten: Langvarig smerte. Fhi.no. 2014.
 3. Professor Hedvig Nordeng UiO. Ikke-steroide antiinflammatoriske midler. Store medisinske leksikon2018.
 4. Felleskatalogen. Ibux. Felleskatalogen.no. 2020
 5. Babatunde OO, Jordan JL, Van der Windt DA, Hill JC, Foster NE, Protheroe J. Effective treatment options for musculoskeletal pain in primary care: A systematic overview of current evidence. PLoS One. 2017;12(6):e0178621-e.
 6. Ivins D. Acute ankle sprain: an update. Am Fam Physician. 2006;74(10):1714-20.
Dette er annonsørinnhold produsert av Aller Concept Store.Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på hallois@aller.com©2020 Aller Media AS | Personvernerklæring og informasjonskapsler