dagbladet-logo-rgb-01.png

ANNONSØRINNHOLD

Font

NORSK RIKSTOTO

Alpinlegenden Kjetil Jansruds nye interesse: - Det er heftig!

Han er mest kjent for å utfordre tyngdekraften ned alpinbakker i 150 km/t. Nå lar Kjetil seg imponere over toppidrettsutøvere på 500 kilo.

Av Aller Concept Store

Dampen står som en aura fra den varme pelsen. Den sterke travhesten har akkurat kommet inn fra trening på travbanen, som ligger et lite steinkast unna stallen. “Custer” stamper med foten og kaster med hodet i protest mot vannstrålen. Som alltid må han spyles ren før han får hvile på båsen. Heldigvis roer den viltre lysluggen seg ned, akkurat som om han skjønner at det bare må til.

- Nå skal vi vaske understellet, gutt! Så flink du er!

Kjetil Jansrud har fått oppgaven med å vaske muskelbunten i vaskebåsen. Han besøker noen av sine nye idrettshelter, som holder til i stallen på Bjerke i Oslo, Norges hovedbane for trav.

For selv om alpinisten har lagt de profesjonelle alpinstøvlene på hylla, har ikke interessen for toppidrett med fart, spenning og store krefter på noen måte dabbet av. Nå blir han nemlig Norsk Rikstoto sin ambassadør.

- Jeg har fått øynene opp for hvor spennende travsporten er, og hvor utrolig mye arbeid som ligger bak toppidrettsutøverne, som travhestene er. På toppen ligger også pengespill på hest, hvor Norsk Rikstoto som enerettsaktør legger til rette for sunne penger til hestesporten, sier Kjetil entusiastisk.

Han gjør en ekstra sveip med slangen under luggen. Det har visst kommet litt søle der også. Etter at vannet er dratt av pelsen gir han hesten en velfortjent suss på mulen.

“Kjetil Jansrud er kjent som en ytterst profesjonell idrettsutøver. Han har alltid fremmet laget og at samarbeid er en stor faktor bak hans prestasjoner. Han kommer fra et miljø som håndterer både ansvarlighet, spenning og konkurranse – og vi gleder oss til å høste av hans erfaringer

Øivind Werner Johannessen, produktsjef i Rikstoto

Kjetil Jansrud (37)

Toppalpinist fra Vinstra

OL: Gull, sølv og to bronse

VM: Gull og to sølv

Verdenscup: En sesongseier i utfor, tre i super-G, 23 seire og 55 pallplasseringer

I verdenstoppen fra 2003 til 2022.

Travhesten - en toppidrettsutøver

Selv om det er to helt vidt forskjellige idrettsgrener ser han mange likheter mellom alpint og hestesport. Ifølge alpinisten lever hestene som toppidrettsutøvere, og han kjenner seg godt igjen i hverdagen deres.

- Her kokes marginene ned til hver minste detalj. Det er som i alpint, og de marginene tar du med deg i konkurranse. Det ligger en hel strategi bak der som er utrolig kul, som inkluderer kosthold, trening og stell, sier Kjetil.

Hestene i stallen titter nysgjerrig ut av båsene sine, og lurer fælt på om de kan få litt oppmerksomhet og kos fra gjesten. Kjetil går bort til en av hestene, og gir den myke mulen en liten kos. Hesten belønner besøket med kjærlig nikk. 

- Jeg håper jo at vi kan introdusere hestesporten til de som ikke kjenner så godt til sporten fra før. Etter at jeg har blitt kjent med den selv, synes jeg at det er så unikt at man har lyst til at andre skal få øynene opp for det. Dessuten er det sosialt. Her på Bjerke ligger Norges største restaurant med 900 sitteplasser, forteller den nye ambassadøren.

Dette er Norsk Rikstoto

  • Norsk Rikstoto har tillatelse fra norske myndigheter til å tilby pengespill på hest. Spillene arrangeres til fysiske hesteløpsarrangementer, både i Norge og andre steder i verden. 
  • Stiftelsens hovedformål er å legge til rette for ansvarlige pengespill på hest og forebygge negative konsekvenser av pengespill. Det betyr at spillerne kan spille i svært trygge rammer hos Norsk Rikstoto.
  • I over førti år har overskuddet fra stiftelsen bidratt til å støtte hestehold, hestesport og hesteavl i Norge. Derfor finner du spor av Rikstoto på travbaner og staller over hele Norge.

“M.H. Hot Cash” heter en av hestene Kjetil skal møte. Den store, vakre hingsten er majestetisk, og den mørkebrune pelsen er usedvanlig blank, slik at musklene om mulig blir enda mer definerte.

Skal du ha en gulrot?

Kjetil frir til den fireårige toppidrettsutøveren, før han fører hesten dit den skal børstes. “Hot Cash” liker å bli kostet. Det er rene massasjen. I stallen er han veldig rolig, men når han kommer på banen blir han gira. Allerede når Kjetil hjelper til med å legge på det bling-dekorerte hodelaget, og plasserer bittet i munnen på han, peker ørene oppover. “Hot Cash” vet hva han skal gjøre. Han er på alerten, klar for å dra ut og løpe inn til seier. 

Jeg er veldig opptatt av at det er hesten som er i fokus, og ikke jeg. Det er jo de som er toppidrettsutøverne og profilene. Det er de som skaper spenningen og det er dem det hele skal handle om. Hestene lever profflivet. Bortsett fra vasken og børstingen er det mange likheter mellom hverdagen til en alpinist og travhest.”

Kjetil Jansrud

Arm, Vertebrate, Neck, Sleeve, Mammal, Gesture
Dette er annonsørinnhold produsert av Aller Concept Store.Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på hallois@aller.com©2023 Aller Media AS | Personvernerklæring og informasjonskapsler