Nye smaker, spennende ingredienser og overraskende kombinasjoner. Prøv deg frem og nyt!
Her til lands simpelthen elsker vi taco. Hele én million nordmenn spiser taco hver helg – men storfavoritten er ikke lenger bare forbeholdt fredager.
Med så mange spennende måter å variere retten på, er det tross alt nok valgmuligheter til hele uka.
Den «norske tacoen» med kjøttdeig og tacoskjell er hellig, men hva med litt inspirasjon til de gangene du vil prøve noe nytt?
Med Next Mex-produktene fra Santa Maria kan du ta tacoen til neste nivå. Imponer vennegjengen, overrask kjæresten eller prøv deg frem med familien.
Vi har funnet frem tre oppskrifter – én med mør biff, én med saftig kylling, én vegetarisk – som løfter tacokvelden og gir restaurantfølelsen hjemme.
Finn din favoritt! (Eller kanskje vil du prøve dem alle? Det er tross alt nok av dager i uka.)
For flere tips og mer inspirasjon, se santamaria.no.
Varm opp en stekepanne med litt olje i. Sil av en boks med mais og ha maisen oppi. La maisen bli brun, ta stekepannen til side og la det avkjøle seg. Når maisen har blitt avkjølt, tilsett 2-3 spiseskjeer Santa Maria Lime & Jalapeño Mayo. Legg det i en bolle og strø litt røkt paprika eller chipotlepulver over.
For flere tips og mer inspirasjon, se santamaria.no.
Gjør klar grønnsakene, skjær kålen i fine strimler, grovhakk salaten og skjær avokadoen i tynne skiver. Legg så alt på et fat.
Varm tortillaene i en tørr, varm stekepanne på middels varme. Stek dem i rundt 10 sekunder på hver side, til de får litt farge og blåser seg noe opp. Legg deretter de varme tortillaene under et kjøkkenhåndkle slik at de holder på varmen.
Varm opp olje i stekepannen. Når stekepannen er varm, ha oppi kjøttet og vent 2 minutter før du vender dem – dette for å få best mulig stekeflate. Når kjøttet er vendt og nesten ferdig, men ikke gjennomstekt, tas det ut og skjæres i strimler. Legg det strimlede kjøttet tilbake og tilsett Santa Maria Spice Paste for Beef Taco. Rør rundt og ta stekepannen av varmen.
Sett alle ingrediensene på bordet, inkludert salsa og majones, slik at alle kan komponere tacoen slik de selv vil.
200 g rødkål
1 stk hjertesalat
1 stk avokado
1.5 pakke Santa Maria Tortilla Corn & Wheat Small
1 ss olje
500 g entrecôte
1 pose Santa Maria Spice Paste Beef Tacos
1 flaske Santa Maria Taqueria Salsa
1 glass Santa Maria Lime & Jalapeño Mayo
Varm opp en stekepanne med litt olje i. Sil av en boks med mais og ha maisen oppi. La maisen bli brun, ta stekepannen til side og la det avkjøle seg. Når maisen har blitt avkjølt, tilsett 2-3 spiseskjeer Santa Maria Lime & Jalapeño Mayo. Legg det i en bolle og strø litt røkt paprika eller chipotlepulver over.
Eller kanskje skal dere på
telttur i marka eller planlegger hengekøyeovernatting ved vannet? Å lage deilig, smakfull taco med Next Mex-produktene er så enkelt at det kan gjøres på stormkjøkkenet.
Nei, det er ikke så
vanskelig som du tror – langt derifra! Skjær 1 rødløk i tynne strimler og bland
med ½ dl eplesidereddik (eller en annen eddik), 1 teskje oregano, 2 kryddermål
salt og 1 teskje sukker i en bolle. Vend om av og til, og la det stå i minst 20
minutter.
Varm alltid tortillaen før
servering i en tørr stekepanne, til den blåser seg litt opp og får litt farge. Det gjør at tortillaen smaker bedre og gir er mer nylaget preg. .
Eller kanskje skal dere på
telttur i marka eller planlegger hengekøyeovernatting ved vannet? Å lage deilig, smakfull taco med Next Mex-produktene er så enkelt at det kan gjøres på stormkjøkkenet.
Nei, det er ikke så
vanskelig som du tror – langt derifra! Skjær 1 rødløk i tynne strimler og bland
med ½ dl eplesidereddik (eller en annen eddik), 1 teskje oregano, 2 kryddermål
salt og 1 teskje sukker i en bolle. Vend om av og til, og la det stå i minst 20
minutter.
Gjør klar grønnsakene, sylt rødløken, strimle hjertesalaten og smuldre fetaosten. La de svarte bønnene renne av seg i et dørslag.
Varm tortillaene i en tørr, varm stekepanne på middels
varme. Stek dem i rundt 10 sekunder på hver side, til de får litt farge og
blåser seg noe opp. Legg deretter de varme tortillaene under et kjøkkenhåndkle slik at de holder på varmen.
Varm opp olje i stekepannen. Skjær deretter kyllingen opp i små biter. Når stekepannen er varm, tilsetter du kyllingen og venter 2-3 minutter før du begynner å røre. Slik får du best mulig stekeoverflate. Når kyllingen er
gjennomstekt og har fått en fin farge, tilsetter du Santa Maria Spice Paste for
Chicken Tacos og rører den inn. Ta stekepannen av varmen!
Sett alle ingrediensene på bordet og la gjengen rundt deg komponere tacoen slik de selv vil ha den.
1 stk hjertesalat
0.5 pakke fetaost
1 dl svarte bønner
1.5 pakke Santa Maria Tortilla Corn
& Wheat Small
500 g kyllingfilet
1 porsjon syltet rødløk
1 ss olje
1 pose Santa Maria Spice Paste Chicken Tacos
1 flaske Santa Maria Peach & Chili Salsa
Varm alltid tortillaen før
servering i en tørr stekepanne, til den blåser seg litt opp og får litt farge.
Det gjør at tortillaen smaker bedre og gir er mer nylaget preg.
Gjør klar grønnsakene, skjær reddikene i skiver og grovhakk salaten. Legg alt på et fat.
Varm tortillaene i en tørr, varm stekepanne på middels varme. Stek dem i rundt 10 sekunder på hver side, til de får litt farge og blåser seg noe opp. Legg deretter de varme tortillaene under et kjøkkenhåndkle slik at de holder på varmen.
Varm olje i en stekepanne. Bryt blomkålen opp i små buketter. Når stekepannen er varm, legger du oppi blomkålbitene og venter i rundt 2 minutter før du rører i dem. De skal brunes skikkelig. Når blomkålen har fått fin farge og har blitt litt myk, tilsett Santa Maria Spice Paste for Veggie Tacos og vann under omrøring. Ta stekepannen av varmen.
Sett alle ingrediensene på bordet, inkludert salsa og majones, slik at både du og de andre middagsgjestene kan komponere tacoen slik dere selv vil.
Pensle tortillaene med litt matolje og skjær dem i biter. Legg dem på et bakeark og stek i ovnen på 225 grader i 3-5 minutter. Deretter kan du salte og smakstilsatte med for eksempel røkt paprika eller andre krydder du selv liker.
For flere tips og mer inspirasjon, se santamaria.no.
5 stk reddiker
1 stk hjertesalat
1 dl gresskarkjerner
1.5 pakke Santa Maria Tortilla Corn & Wheat Small
2 ss olje
1 stk blomkålhode
1 pose Santa Maria Spice Paste Veggie Tacos
0.5 dl vann
1 flaske Santa Maria Tomatillo Salsa
1 glass Santa Maria Lime & Jalapeño Mayo
Her er det slett ikke behov
for å finne frem fine boller fra skapet. Designet på de nye Next Mex-produktene er så flott at de gjerne kan settes rett på bordet, og dét med stolhet.
Her er det slett ikke behov
for å finne frem fine boller fra skapet. Designet på de nye Next Mex-produktene
er så flott at de gjerne kan settes rett på bordet, og dét med stolhet.