TITTEL PÅ SAKEN STÅR ALTSÅ HER

Majones-triksene som gjør at du vinner grillfesten

Slik har du aldri brukt majones før

Majones kan brukes til så mangt. Vi gir deg tre smakfulle tips du sannsynligvis ikke visste du kunne bruke majones til.

Grillsesongen står for døra. Her får du tre grilltips med majones du neppe har prøvd før.


Vi har alle vært der: Du inviterer til grillfest, men er usikker på hva du skal servere. Det meste kan jo grilles, og all mat fra grillen smaker vidunderlig når vi bruker gode råvarer og griller på riktig måte. Tilbehøret er også viktig, og tilsetter du en «dæsj» majones i oppskriften, blir maten bare enda bedre.


Velg dog med omhu, det er nemlig stor forskjell på majones - både på kvalitet, smak og hvordan den produseres. Hvorfor velge noe «midt på treet», når du kan nyte majones som har vært en favoritt blant kokker i over 100 år?


Hellmann’s lager sin majones med de beste råvarene på en bærekraftig måte. Den har en god og hjemmelaget smak, med fyldig og myk konsistens. Hellmann’s prøver alltid å finne nye måter å minimere miljøpåvirkning på, og eggene de bruker er selvfølgelig fra frittgående høns.


Prøv én eller flere av disse tre majones-tipsene, og vi garanterer at gjestene går smilende hjem etter grillfesten.

4-6 porsjoner:

  • 18-24 små poteter
  • 1 ss olivenolje
  • ¼ ts hvitløkspulver
  • ½ ts salt
  • Nykvernet pepper
  • Hellmann’s Vegan Mayo
  • 1 ts vegansk smør
  • ½ kopp revet ost
  • Guacamole
  • 1 bunt gressløk
  • 1 bunt dill

Vegetarfylte poteter med majones

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Prikk hver potet 2-3 ganger med en gaffel.
  3. Sett potetene i mikrobølgeovnen på høy varme i 5 minutter.
  4. Vend potetene i olivenolje, hvitløkspulver, salt og pepper. Bak dem i ovnen i 8 minutter før du vender dem og baker dem i 5-8 minutter til. Sjekk med en kniv om de er møre.
  5. Ta potetene ut av ovnen og la dem avkjøle seg i 5-10 minutter. Skjær deretter et kryss i hver potet.
  6. Legg på en klatt med smør og en klype med revet ost.
  7. Sett ovnen på grillfunksjon og grill potetene til osten smelter og begynner å boble.

Topping: Dryss over hakket dill og gressløk og servèr med en klatt Hellmann’s Vegan Mayo og guacamole. Smak til med nykvernet pepper.

4 porsjoner:

  • 500 gram kjøttdeig
  • ¼ kopp Hellmann’s majones
  • 4 hamburgerbrød
  • Salat
  • 1 grønn eller rød tomat i skiver
  • ½ rødløk i skiver
  • Ketchup
  • Salt og pepper

Saftige hamburgere med majones

Slik gjør du:

  1. Bland sammen kjøttdeig, 2 ss Hellmann’s majones og en klype salt og pepper.
  2. Stek i panne eller grill til de er gjennomstekte.
  3. Del hamburgerbrødene i to og smør på resten av majonesen. Legg på salat og hamburger før du topper med tomater, rødløk og ketchup. Smak til med salt og pepper.

Kokkens tips: Om noen av gjestene dine er glade i sterk mat, servèr gjerne med 2-3 syltede jalapeños.


4 porsjoner:

  • 6 ss Hellmann's majones
  • 4 maiskolber
  • 2 fedd knust hvitløk
  • 4 ts revet parmesan
  • 2 ts finhakket koriander
  • 1 lime kuttet i båter

Grillet mais med hvitløksmajones

Slik gjør du:


  1. Kok maiskolbene i fem minutter og la dem ligge i vannet til du er klar for å grille dem.
  2. Bland sammen Hellmann's majones og den knuste hvitløken i en liten bolle.
  3. Rett før grilling, fjern maiskolbene fra vannet og tørk av med husholdningspapir. Gni deretter inn majonesblandingen på hver enkelt.
  4. Krydre maiskolbene med ønsket krydder (salt og pepper er å anbefale) og grill dem i cirka fem minutter til du får fine grillmerker.
  5. Fjern maiskolbene fra grillen og strø over parmesan og koriander. Skvis over saften av lime før servering.
Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Aller Concept Store.Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.©2019 Aller Media AS | Personvernerklæring og informasjonskapsler