DE BESTE RÅDENE FOR HUDEN DIN AKKURAT NÅ

Huden vår savner sol og varme, men med gode rutiner får du gitt den det den trenger - også på vinteren.

Det blir stadig kaldere og fuktigere i lufta, samtidig som inneklimaet gjerne er tørt og varmt. Vinteren er en vakker årstid, men den herjer litt med huden vår! 


– De fleste av oss opplever at de blir tørrere, mer intenst enn ellers i året, sier fagredaktør i Apotek 1 Eirik Rustan.

Hvor ofte bør du dusje?

Få ting føles så godt som en rykende varm dusj når du kommer inn etter en dag i bitende høstvind. Men er det bra for huden?

Ikke dusj for ofte, sier ekspertene. Hvor sjelden bør jeg egentlig dusje?

– De fleste av oss foretrekker én gang om dagen, og jeg skal ikke be folk om å slutte å dusje altså, sier Eirik med et smil.

– Og etter en treningsøkt for eksempel vil jo de fleste av oss både like og ha godt av en dusj. Men du bør ikke stå i over ti minutter i veldig varmt vann. Om du vil redusere faren for uttørring, gå litt ned på temperaturen – og litt ned på lengden på dusjen.

Og det har selvsagt noe å si hva du vasker deg med i dusjen.

Der en vanlig dusjsåpe er uttørrende for huden din, anbefaler Apotek1s fagredaktør en mild og fuktighetsgivende dusjgel eller dusjolje.

– Det er gunstig for pH-verdien og opprettholder en sunn hudbarriere. Dusjolje eller mild dusjgel minsker også farene for tørr hud, irritasjon og kløe.

Tørre hender

Nå for tiden vasker vi hendene hyppigere enn noensinne. Da er det lurt å ha noen gode tips og råd i bakhodet.

– Det som kan sies om dusjsåpe, gjelder selvsagt også håndsåpe. Bruk gjerne en håndvaskolje som er mild mot huden! 

En god håndvaskeolje har høy konsentrasjon av naturlige oljer som tilfører huden fuktighet og beskytter mot fuktighetstap, og motvirker uttørring. 

Men hva med på jobben? Der har du kanskje bare dispensersåpe. 

– Skyll den godt av, og ikke overdriv mengden såpe, det er mine beste råd. Og har du tørkepapir, som mange har på kontoret, er det ganske røft for huden. Klapp hendene tørre på papiret istedenfor å gni.

Det er lurt å velge en god håndkrem. 


– Jeg anbefaler ofte at du har minst to håndkremer, sier Eirik.

– En lettere variant som trekker lett inn i huden kan være lurt å bruke på dagtid, så kan du ha en rikere variant som du kan ha på nattbordet og smøre i tykt lag før du legger deg.

Tabbene som ødelegger huden

– Hva er de vanligste tabbene vi gjør med huden vår om vinteren?

– Den største feilen er nok ikke å ta de signalene huden gir, og ikke tilføre nok fukt og/eller fett. Også er det mange av oss som slurver med å rense huden.

Men hvordan finne rett produkt til din hudtype?

– Her er det hjelp å få på apoteket om du trenger, men det viktigste er å finne en rens du liker selv, så er det mye lettere å gjennomføre rutinen. Skum eller gele er ofte litt friskere, og gjør at huden kan føles litt strammere enn med rensemelk, som jeg vil anbefale til denne årstiden. Da blir det liggende igjen en film på huden din, så den føles mindre tørr.

Gir glød til tørr og matt hud

Eirik Rustan legger til at masker og peeling kan gi en grundigere rens og en mer dyptgående behandling av huden i ansiktet ditt.

– Jeg anbefaler å bruke enten maske eller peeling 1-3 ganger i uka.  

Peeling har som oppgave å fjerne døde, tørre hudceller og stimulerer til raskere produksjon av friske, nye hudceller. Det finnes ulike typer peeling. 

– De fleste kjenner til den klassiske typen med små korn, av for eksempel druekjerner, som har en fin skrubbeeffekt på huden. Enzympeeling er skånsomt og kan brukes av alle uavhengig av hudtype og tilstand, her er det enzymer fra blant annet papaya og ananas som «fordøyer» døde hudceller. Dette gjør huden glatt og gir mer glød til tørr, matt hud.

I våre apotek vil du finne masker som også har peelende effekt. 

– På apoteket hjelper vi deg gjerne med å finne riktig type. Masker gir en flott «boost» til huden, og på denne tiden tenker jeg det er fint å bruke masker som gir masse fukt. Det finnes både sheetmask/dukmaske og masker i kremform som begge gir rikelig med fukt. Bruk en pensel for å påføre kremmaske, så får du i tillegg den gode spafølelsen hjemme. Når du legger en maske på kvelden, kan du fint la masken virke i 10-15 minutter, før du masserer inn restene i huden og lar den virke over natten.

Et lurt tips kan være å gi tørre hender restene fra masken du har påført ansiktet. Unngå dyptrensende masker og charcoalmasker på denne tiden hvis du har tørr hud! 

– I løpet av dagen kan det også være lurt å spraye deg med fuktighetsgivende ansiktsvann eller termalsk kildevann for å tilføre huden fuktighet.

En god rutine 

Det viktigste du gjør for huden din, er gode rutiner. Her er Eirik Rustans eksempel på en god daglig rutine. 

Når bør du velge fetere krem?

Mange opplever at hudtilstanden blir tørrere på denne tiden, selv om de vanligvis opplever huden sin som normal. Noen ganger holder det ikke bare å tilføre fukt, du må også gi huden din fett. Men hvordan vet du egentlig hva du trenger?

– Det kan være litt utfordrende å finne ut av selv, medgir Rustan.  

Kommer du til et av våre apotek, gir vi deg gode råd og tips. En tommelfinger-regel kan være at hvis du bruker dagkremen din som vanlig og det ikke hjelper på den tørre følelsen, er det lurt å investere i en rikere krem med mer fettstoffer.

Dette er annonsørinnhold produsert av Aller Concept Store.Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på hallois@aller.com©2020 Aller Media AS | Personvernerklæring og informasjonskapsler

ANNONSØRINNHOLD