Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

De 25 beste artistene fra Hedmark

I løpet av de neste ukene skal Dagbladet kåre de beste bandene og artistene fra hvert fylke i Norge. I dag tar vi for oss Hedmark.

DAGBLADET KÅRER: Dagbladet kårer de beste artistene/bandene fra Hedmark de siste 40 åra. Illustrasjon: Liselotte Hauer Kind / Dagbladet
DAGBLADET KÅRER: Dagbladet kårer de beste artistene/bandene fra Hedmark de siste 40 åra. Illustrasjon: Liselotte Hauer Kind / Dagbladet Vis mer

Gjennom sommeren og høsten skal Dagbladet kåre de beste bandene og artistene i hvert fylke i Norge. Kriteriene for kåringen er enkle: Bandene og artistene kan tilhøre hvilken som helst sjanger, men de må ha gitt ut ny musikk de siste førti åra. Altså fra og med 1979 til i dag.

Lørdag kåret Dagbladet de 25 beste artistene fra Akerhus. I dag presenterer vi kåringens femte fylke: Hedmark.

I forbindelse med hver kåring presenterer vi også én av de 25 artistene som har nådd en plassering på lista. Dagbladets kulturredaktør Sigrid Hvidsten har vært juryleder. Hun beskriver Hedmark som et helt spesielt fylke med unike musikktradisjoner.

- Musikalsk er fylket preget av å være et grenseområde. Her er det mange artister med utpreget lokal og folkelig forankring. Som Håkon Banken, som jeg selv aldri hadde hørt om før, men som er helt rå!