Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Sogn og Fjordanes 25 beste artister

Dagbladet kårer de beste bandene og artistene fra hvert fylke i Norge. I dag tar vi for oss Sogn og Fjordane.

DAGBLADET KÅRER: Dagbladet kårer de beste artistene/bandene fra Sogn og Fjordane de siste 40 åra. Illustrasjon: Liselotte Hauer Kind / Dagbladet
DAGBLADET KÅRER: Dagbladet kårer de beste artistene/bandene fra Sogn og Fjordane de siste 40 åra. Illustrasjon: Liselotte Hauer Kind / Dagbladet Vis mer

Gjennom sommeren og høsten kårer Dagbladet de beste bandene og artistene i hvert fylke i Norge. Kriteriene for kåringen er enkle: Bandene og artistene kan tilhøre hvilken som helst sjanger, men de må ha gitt ut ny musikk de siste førti åra. Altså fra og med 1979 til i dag.

Sist kåret Dagbladet de 25 beste artistene fra Hordaland. Nå kan vi presentere kåringens tiende fylke: Sogn og Fjordane.

I forbindelse med hver kåring presenterer vi også én av de 25 artistene som har nådd en plassering på lista. Dagbladets kulturredaktør Sigrid Hvidsten har vært juryleder.

- Olav Stedje er en nasjonalskatt som burde trekkes fram oftere. Han er kjempesvær lokalt, men burde nådd ut bredere. Ut over det er det utrolig mange kule kvinnelige artister på Sogn og Fjordane-lista, som gjør sin helt egne greie, sier hun.