Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Stor kåring: De 25 beste artistene fra Akershus

I løpet av de neste ukene skal Dagbladet kåre de beste bandene og artistene fra hvert fylke i Norge. I dag tar vi for oss Akershus.

DAGBLADET KÅRER: Dagbladet kårer de beste artistene/bandene fra Akershus de siste 40 åra. Illustrasjon: Liselotte Hauer Kind / Dagbladet
DAGBLADET KÅRER: Dagbladet kårer de beste artistene/bandene fra Akershus de siste 40 åra. Illustrasjon: Liselotte Hauer Kind / Dagbladet Vis mer

Gjennom sommeren og høsten skal Dagbladet kåre de beste bandene og artistene i hvert fylke i Norge. Kriteriene for kåringen er enkle: Bandene og artistene kan tilhøre hvilken som helst sjanger, men de må ha gitt ut ny musikk de siste førti åra. Altså fra og med 1979 til i dag.

Tirsdag kåret Dagbladet de 25 beste artistene fra Nordland. I dag presenterer vi kåringens fjerde fylke: Akershus.

I forbindelse med hver kåring presenterer vi også én av de 25 artistene som har nådd en plassering på lista. Dagbladets kulturredaktør Sigrid Hvidsten har vært juryleder.

- Akershus er et veldig sterkt fylke, spesielt med store metallband som Darkthrone, Mayhem og Dimmu Borgir. Akershus’ svøpe er kanskje at bandene og artistene lett blir feiloppfattet som Osloband, mens det egentlig er et fylke med ekstremt sterke artister, sier Hvidsten.