Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Troms' 25 beste artister

Dagbladet kårer de beste bandene og artistene fra hvert fylke i Norge. I dag tar vi for oss Troms.

DAGBLADET KÅRER: Dagbladet kårer de beste artistene/bandene fra Troms de siste 40 åra. Illustrasjon: Liselotte Hauer Kind / Dagbladet
DAGBLADET KÅRER: Dagbladet kårer de beste artistene/bandene fra Troms de siste 40 åra. Illustrasjon: Liselotte Hauer Kind / Dagbladet Vis mer

Gjennom sommeren og høsten kårer Dagbladet de beste bandene og artistene i hvert fylke i Norge. Kriteriene for kåringen er enkle: Bandene og artistene kan tilhøre hvilken som helst sjanger, men de må ha gitt ut ny musikk de siste førti åra. Altså fra og med 1979 til i dag.

Sist kåret Dagbladet de 25 beste artistene fra Hedmark. Nå er vi tilbake med kåringens sjette fylke: Troms.

- Internasjonalt toneangivende

I forbindelse med hver kåring presenterer vi også én av de 25 artistene som har nådd en plassering på lista. Dagbladets kulturredaktør Sigrid Hvidsten har vært juryleder.

- Ikke uventet gjør Troms seg bemerket med elektronisk musikk. Röyksopp er en selvskreven listetopper. Musikalsk har de vært internasjonalt toneangivende, og er fortsatt interessante tjue år etter at debutsingelen kom ut. Det er også gøy at lokale helter som Nikkeby Lufthavn kommer såpass høyt opp, sier Hvidsten om fylket.