Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Bevisene som forsvant

I løpet av en 18 år lang karriere i Kripos etterforsket Asbjørn Hansen (62) et sted mellom 30 og 40 drap. To av etterforskningene skiller seg spesielt ut. Den ene er drapet på 20 år gamle Trude Espås i Geiranger i 1996. Det er den eneste drapssaken der trønderen ikke klarte å finne en gjerningsperson.

Den andre saken som skiller seg ut er etterforskningen av Tor Hepsø. Det er den eneste gangen Asbjørn Hansen har etterforsket noen som har tilstått drap på dødsleiet.

Like før jul i 2005 lå Hepsø for døden på sykehuset i Namsos og fortalte at det var han, og ikke Fritz Moen, som tok livet av de unge studentene Sigrid Heggheim og Torunn Finstad i Trondheim 1976 og 1977.

I utgangspunktet var det politiet i Trondheim som skulle etterforske Hepsøs tilståelse, men fordi Fritz Moen, som året før var blitt frifunnet for drapet på Sigrid Heggheim, hadde begjært også Torunn-saken gjenopptatt, ble etterforskningen overtatt av Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker.

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.