Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Fugl Felix

Et forsøk på å forstå en venn - før det er for seint.

Video: Jokke Sommer

Du leser nå Dagbladet Pluss

Fugl Felix

Et forsøk på å forstå en venn - før det er for seint.

I september for litt over ett år siden satt jeg med Felix ­Lorentzen (31) på en uterestaurant i Oslo. Vi spiste pizza og snakket om døden. Jeg hadde stilt ham det jeg trodde var et ­enkelt spørsmål, men nå tenkte han seg grundig om og ­klarte ikke svare.

Felix er to år eldre enn meg, og jeg har kjent ham ­siden like etter jeg ble ferdig på videregående i ­Sandefjord. I begynnelsen av ­20-åra hang vi en del sammen. Vi flyttet begge til Oslo etter hvert, dro på fylla sammen, sto en del på ski, og kjørte ned Grefsenkollen på ­longboard. For Felix’ del endte det med en knekt skulder og skrubbsår over hele kroppen.

Jeg kan likevel ikke huske at Felix var spesielt ­«ekstrem». Det var andre i samme omgangskrets jeg heller tenkte kom til å skade seg. En av dem planla å bli stuntmann. På vei til hyttetur på Golsfjellet husker jeg han «øvde», ved å stå utenfor bilen og henge seg fast i tak­stativet i 80 kilometer i timen på en svingete skogsvei.

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.