Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Lekenes ABC

Dagbladets Tom Stalsberg guider deg smørefritt gjennom Norge vinterolympiske historie.

stmamedisinen Ventoline er noe alle norske langrennsløpere får i dåpsgave og Martin Johnsrud Sundby & co behandles etter statens satser for Olympiatoppen. Uten Ventoline blir langrenn en norsk hodepine, som det vel fortsatt heter under lystige lag i Norges Skiforbunds tåkefyrsteavdeling.

urre, husker du ham? Ja, det gjør du nok, med rødfarget hår. Hans Petter Buraas som vant slalåmgull, Nagano 1998, og idet vi skriver om alpint nevnes også andre storheter som Stein Eriksen, Lasse Kjus, Kjetil André Aamodt og Finken Jagge. Glemt noen? Sikkert. Sorry, Ole Kristian Furuseth og Tom Stiansen.

lostebol er ikke et nonnekloster for dopingdømte langrennsløpere som tror på leppekremguden Trofodermin. Vi skal ikke skrive navnet til Therese Johaug eller landslagslege Bendiksen, men kan opplyse om at Trofodermin fortsatt kan kjøpes reseptfritt på et tilfeldig farmacia. Den koster vel fortsatt rundt 10,50 euro.

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.