Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut
MILLIARDÆRENS HUS: Like ved den sørlandske skjærgården bor milliardær Einar Aas, som mange i lokalsamfunnet har hørt navnet til, men som få har sett uttale seg offentlig i medier. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
MILLIARDÆRENS HUS: Like ved den sørlandske skjærgården bor milliardær Einar Aas, som mange i lokalsamfunnet har hørt navnet til, men som få har sett uttale seg offentlig i medier. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Grimstad-milliardær Einar Aas sin inntekt og formue

Den mystiske Grimstad-milliardæren alle hyller

Navnet Einar Aas har figurert på toppen av skattelistene i flere år. Men den tause milliardæren uttaler seg nesten aldri i offentligheten.

3GRIMSTAD / OSLO (Dagbladet): - Hei, jeg ringer fra Dagbladet i forbindelse med skattelistene, sier Dagbladets reporter til den anonyme Grimstad-milliardæren Einar Aas.

- Ingen kommentar, er svaret Dagbladet får, før han legger på røret.

Siviløkonom Einar Aas (46) startet krafttrading i egen regi i 2001 og har siden figurert på eller nær toppen av skattelistene hvert eneste år. Han holder seg stort sett unna mediene, både når det kommer til uttalelser og bilder.

Lokalsamfunnet i sørlandsbyen kjenner godt til navnet, og setter stor pris på Aas' bidrag til den felles skattepotten.

Kunne blitt underskudd

Skattelistene for 2016 tilgjengeliggjøres i dag, men Dagens Næringsliv hentet allerede i september inn opplysninger om Norges rikeste personer fra kredittopplysningselskapet «Dun & Bradstreet» for 2016.