Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Mahad-saken

For 17 år siden kom han til Norge som asylsøker. Nå ligger Mahads skjebne i rettens hender.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har Mahad Abib Mahamud mot bedre vitende gitt uriktige opplysninger om sin identitet? Vil det i så fall være uforholdsmessig å utvise ham, med varig innreiseforbud?

Etter at Mahad Abib Mahamud mistet det norske statsborgerskapet sitt i fjor, har han nå saksøkt staten for å få det tilbake. Staten er nødt til å kunne bevise at det er mer sannsynlig at Mahad har gitt uriktige opplysninger til norske myndigheter, enn at han ikke har det.

Bevisene er delt opp i 6 punkter. Til sammen utgjør de det staten mener at er nok for å kunne frata Mahamud statsborgerskapet og utvise ham fra Norge, med varig innreiseforbud i alle Schengen-landene.

Retten skal nå avgjøre om staten har bevist at det finnes en overveiende sannsynlighet for at Mahad har oppgitt uriktige opplysninger. Dommen er ventet å falle rundt 10. mars.

Saken inneholder flere kompliserte forklaringer om ulike navn. Av hensyn til leseren velger vi derfor å referere til Mahad Abib Mahamud som Mahad.

Staten

Regjeringsadvokat
Erik Bratterud

Advokatfullmektig
Ellen Idun Lersbryggen Drolsum

Mahad

Advokat
Arild Humlen

Advokatfullmektig
Elise Nygård

Utforsk alle bevisene