Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Ekspertenes dom:

Generasjonslotteriet:
- 68-erne er dessertgenerasjonen

Ekspertene har talt: Dagens pensjonister kommer best ut av generasjonslotteriet. Men de unge har det heller ikke så verst.

ESKPERTENES DOM: Hvilken generasjon er dessertgenerasjonen, og hvem må ta oppvasken? Vi spurte Elin Reitan (Nordea), Dag Jø¸rgen Hveem (BI), Jan L. Andreassen (Eika) og Terje Strø¸m (Ny analyse). Foto: Lars Eivind Bones
ESKPERTENES DOM: Hvilken generasjon er dessertgenerasjonen, og hvem må ta oppvasken? Vi spurte Elin Reitan (Nordea), Dag Jø¸rgen Hveem (BI), Jan L. Andreassen (Eika) og Terje Strø¸m (Ny analyse). Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

a- Det er liten tvil om at de såkalte 68-erne er dessertgenerasjonen, konstaterer Elin Reitan, forbrukerøkonom i Nordea.

68-erne er en betegnelse brukt på dem som var mellom 18 og 25 år i 1968.

- De har nytt godt av høy velstandsvekst. Samtidig har den skyhøye boligprisveksten gitt mange en anselig formue, som de kan høste frukter fra. I tillegg kommer denne generasjonen svært godt ut av den nye pensjonsreformen, ettersom de ikke rammes av den og derfor kan gå inn i alderdommen med de gamle og mer gunstige pensjonsreglene.

Milleniums-generasjonen har heller ikke noe å klage på. Dagens unge har vokst opp med høy velstand og har fra tidlig alder hatt muligheten til å realisere seg selv, tatt høy utdanning og fulgt drømmene sine, påpeker Reitan.

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.