Leselyst med Tor Endresen

- Absolutt ikke stuereint

«Clay Allison-Sexy Western» - den slags litteratur ble oppbevart med bokbind mellom Tor Endresens skolebøker.

KJUAGUTT: Hvis noen skulle skrevet biografien om Tor Endresen, måtte det selvfølgelig en bergenser til pers. Foto: NTB
KJUAGUTT: Hvis noen skulle skrevet biografien om Tor Endresen, måtte det selvfølgelig en bergenser til pers. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Hva leser du nå?

- Akkurat nå leser jeg «Aldri» av Ken Follett. Har vært fascinert av denne forfatteren helt siden «Nålen» som var hans første roman. Jeg er spesielt glad i historiske bøker og synes Follett er en av de beste til å lage fascinerende tidsbilder. Han har studert forløpet til 1. verdenskrig og mener at den kunne vært unngått. I «Aldri», ser han for seg hvordan et liknende scenario kunne utspilt seg i vår tid. Og tre kapitler så langt. Vanvittig bra!

Hvilken bok har gjort uutslettelig inntrykk på deg?

- «Huset ved moskeen» av Kader Abdolah. Har vokst opp med Sjahens fall og Ayatollaens inntreden i Iran, naturlig nok beskrevet med vestlige øyne. Denne boka forandret mitt lesemønster. Det å lese om historiske hendelser sett fra den andre siden, er en oppvåkning som har gitt meg et utrolig mye større perspektiv, kunnskap og leselyst. Anbefales på det varmeste.

Hvilken forfatter skulle skrevet boka om deg?

- Stig Holmås! Ingen i verden beskriver det å vokse opp som bergensk kjuagutt bedre enn ham. Favorittbok fra den mannen: «Regn».

Hvilken selvhjelpsbok leste du sist?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer