Catrin og Steinar Sagen:

Åpenhjertige om utfordringene

Sagen-paret vil hjelpe andre småbarnsforeldre med å finne tilbake til hverandre under småbarnsperioden, men kan ikke garantere sex.

KJÆRLIGHETSSPRÅK: For å lykkes i parforholdet er man nødt til å lære seg hverandres kjærlighetspråk, mener Catrin og Steinar Sagen. Foto: Espen Solli.
KJÆRLIGHETSSPRÅK: For å lykkes i parforholdet er man nødt til å lære seg hverandres kjærlighetspråk, mener Catrin og Steinar Sagen. Foto: Espen Solli. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det overrasket oss at vi ikke samarbeider så godt profesjonelt som vi trodde. Det har oppstått mye krangling av denne boka, ironisk nok, sier Catrin Sagen til Dagbladet og ler.

Hun er psykolog, parterapeut og gift med komiker Steinar Sagen. Sammen har de sønnen Petter - Sagen har datteren Elida fra et tidligere forhold, mens Catrin har Ella og Victoria fra før. De har, som andre par, slitt med å pleie parforholdet i småbarnstilværelsen.

Sagen-paret forteller at de aldri fant ei god bok om perioden med småbarn med fokus på parforholdet. Derfor bestemte de seg for å lage en selv, boka «Fra ligging til legging».

- De fleste bøker handler om barnet og foreldrerollen, ikke belastningen parforholdet går igjennom, sier Catrin Sagen til Dagbladet.

Steinar Sagen mener at par vil ha bruk for en bruksanvisning etter man har blitt foreldre.

- Det å få barn er den største omveltningen et par går gjennom, og det trenger en bruksanvisning, sier Steinar Sagen.

Hissige

Catrin forteller at bok-prosessen var tøffere enn hun forventet.

- Jeg er veldig pliktoppfyllende og pirkete, mens Steinar er veldig glad i pauser. Vi trodde det skulle bli enkelt å jobbe sammen, men det viste seg at vi hadde veldig ulike framgangsmåter. Den endte med at vi skrev hver for oss og vise fram når vi var ferdige, sier Sagen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer