Knut Ivar Pelerud og Kjartan Haugan:

Åpner opp om truslene

Knut Ivar Pelerud og Kjartan Haugen har vunnet «Sommerhytta» på TV 2, blitt pappaer og toppet boklistene. Og fått hatgrupper mot seg på Facebook.

GIR UT BOK SAMMEN: Kjartan Haugen og Knut Ivar Pelerud vant Sommerhytta på TV2 i 2019. Nå gir de ut bok om hvordan det er å bli fedre. Foto: Lars Eivind Bones
GIR UT BOK SAMMEN: Kjartan Haugen og Knut Ivar Pelerud vant Sommerhytta på TV2 i 2019. Nå gir de ut bok om hvordan det er å bli fedre. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

– Nettroll kommer når man stikker hodet fram. Vi er blitt mer vant til det nå. Men i begynnelsen var det tøft, sier Knut.

– Ja, etter «Sommerhytta» var det egne hatgrupper på Facebook som oppfordra til å slå oss med balltre. Det gikk inn på oss, sier Kjartan.

I 2019 vant de to TV 2-programmet «Sommerhytta», og fikk overta hytta de hadde brukt ti uker på å pusse opp. I programserien var de åpne om at de hadde valgt å bli fedre ved hjelp av surrogati. Dette fikk de hets for.

– Vi fikk drapstrusler. Folk dukket opp og tok bilder gjennom vinduene. Det var veldig ekkelt, forteller Knut.

Truslene ble politianmeldt, og de to måtte oppsøke psykolog.

– Det fine var at vi like etter «Sommerhytta» kunne sette oss på flyet til USA for å hente Olivia. Da klarte vi å legge alt bak oss, og heller gi Olivia all oppmerksomhet, forteller Kjartan.

I slutten av april kom boka «To pappaer. En historie om kjærlighet, surrogati og familie», og føyk rett i toppen av salgslistene. Her forteller Pelerud og Haugen om homofile menns utfordringer med å få barn. De diskuterer konkrete og etiske problemer rundt det å få datteren Olivia Quinn via surrogati. I tillegg forteller de om egen oppvekst og hvordan fortida preger dem som foreldre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer