Julegavetips: De beste barnebøkene 2021

Årets beste barnebøker - Vidunderlig!

For den som sliter med å finne fram i vrimmelen av barnebøker: Her er åtte fantastiske bøker for den yngre garde. To av dem bør inn i alle hyller.

BOKGLEDER: Ei bokliste er til hjelp, men vår anmelder anbefaler på det varmeste å slenge rundt i en bokhandel for å kikke på det store tilfanget av bildebøker til barna. Foto: Hentet fra «Hvis du kommer til jorda»
BOKGLEDER: Ei bokliste er til hjelp, men vår anmelder anbefaler på det varmeste å slenge rundt i en bokhandel for å kikke på det store tilfanget av bildebøker til barna. Foto: Hentet fra «Hvis du kommer til jorda» Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jula er en fin tid for samlesing. Her har vi samlet noen tips, og det er bare å glede seg over kreativiteten og kunnskapen i disse lekne, lure og vakre universene. Først fire faktabøker, deretter fire bildebøker.

Å lære er livet

Pekebøker er ofte en forutsigbar affære. Derfor vekker «Grunnkurs for småtasser» (0-3 år) jubel. Serien overrasker ved å være vilt ambisiøs. Samtidig tilfredsstilles grunnleggende krav til barnets første pappbøker: De må være visuelt spennende, med spenstige farger og former, og de må tåle veldig besluttsomme fingre. Seriens temaer er natur- og kulturkunnskap: Barna kan lære om zoologi, anatomi, ingeniørarbeid, botanikk, økonomi! og arkitektur.

Pekelek, språklæring og aktivisering ved hjelp av spørsmål tilbys, og hvilken hemmelighet skjuler seg bak klaffen bakerst i boka? Universet er både visuelt stilig og tydelig. Fargene og figurene er blikkfang. Bøkene har en lur konstruksjon som rommer både det enkle og generelle, og det spesifikke: I boka om arkitektur finnes eksempelvis både «brannstasjon» og «Taj Mahal». Dét gjør bøkene supre å modnes med.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.