Anmeldelse: Lucinda Riley - «Månesøsteren»

Årets Lucinda Riley: en gavepakke av deilige floskler

Lucinda Rileys femte bok i maratonserien om sju eksotiske søstre er storslått underholdning.

OSLO: Den irske forfatteren Lucinda Riley fra sitt forrige Oslobesøk i 2014. Foto: Foto: Bjørn Langsem
OSLO: Den irske forfatteren Lucinda Riley fra sitt forrige Oslobesøk i 2014. Foto: Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tenk deg en vakker, godhjertet, sorgtung og gjeldstynget lord, som attpåtil er hjertekirurg og ulykkelig gift med en skrekkelig kone. Dette er mannen som den unge vakre zoologen Tiggy forelsker seg i. Veien de to må gå før de endelig får hverandre er lang, komplisert og farefull – der de til og med får hjelp fra høyere makter.

Irske Lucinda Riley har de siste sju åra solgt 1,1 million bøker bare i Norge. Siden 2015 har Cappelen Damm latt henne åpne bokåret med denne pageturneren av en romansyklus, som også er planlagt som tv-serie av en av Hollywoods største produksjonsselskap.

«Månesøsteren» er femte roman i rekken på sju, om adoptivsøstrene til den mystiske mangemillionæren Pa Salt. Han døde i første bok, og etterlot hver av døtrene et brev med gåtefulle hint om hvor de skulle finne sitt opphav. Det har brakt oss til Brasil, Australia, England, Frankrike, Østerrike og – av alle steder – til Heddal i Telemark der Riley uten blygsel dikter inn Edvard Grieg.

Klarsynt sigøyner

Nå er det den femte søsteren Tiggys tur. En sart og vever kvinne, dyreelsker, veganer, godhjertet og klarsynt. Hun avbryter en lysende forskerkarriere for å arbeide for den vakre ulykkelige lorden om å redde utrydningstruede villkatter på den enorme konkurstruede eiendommen hans i Skottland. Her skjer det mye. En fremmed mann dukker opp, som gjør den ulykkelige lorden enda mer ulykkelig. Tiggy selv blir stalket av en innpåsliten milliardær, som viser seg å ha en skummel forkjærlighet for søstrene. Mens en gammel klarsynt sigøyner gjenkjenner Tiggy som en av sitt folk. Det bringer henne til Spania. Nærmere bestemt til hulene i Sacromonte i Granada, der sigøynerne har holdt til i hundrevis av år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer