«Lettlest» med Abid Raja

Begynte å grine

Abid Raja forteller om et sårt øyeblikk i Dagbladets bokpodkast.

PODKASTGJEST: Abid Raja er gjest i Dagbladet-podkasten «Lettlest», der han blant annet snakker om forholdet til kona, Nadia. Foto: Shan Madian / Dagbladet
PODKASTGJEST: Abid Raja er gjest i Dagbladet-podkasten «Lettlest», der han blant annet snakker om forholdet til kona, Nadia. Foto: Shan Madian / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Jeg følte meg avkledd, sier Abid Raja.

Den tidligere kultur- og likestillingsministeren er intervjuet i Dagbladets nye podkast, «Lettlest». Der forteller Venstrepolitikeren om da han satt på et fly og leste Zeshan Shakars «Gul bok» - og begynte å gråte. Han tenkte på kona Nadia Ansar.

- Hovedpersonen i boka er sammen med ei jente som heter Mina. Hun opplever at hun ikke har frihet - på grunn av kultur og religion og på grunn av foreldrene - men også på grunn av hovedpersonen selv. Det var det jeg ble truffet av. På starten av ekteskapet opplevde heller ikke Nadia den friheten. Akkurat som i boka opplevde hun at hennes frihet ble lagt beslag på, og da følte jeg meg avkledd.

Det aller vanskeligste

Abid Raja ga i 2021 ut boka «Min skyld», der han fortalte om den skjulte sykdommen og den vanskelige oppveksten - men også om kampen for kjærligheten. I podkasten forteller han at akkurat dette var noe av det aller vanskeligste å skrive om i boka.

- Når du sitter der som likestillingsminister i verdens frieste land - og så skal du innrømme at du selv har vært en «kvinneundertrykker», en kontrollerende mann - det ble personlig på en annen måte. Det å skrive om sykdom, barnevern og vold, det er liksom en annen kategori, det kan du egentlig ikke skylde deg selv for. Men det å være en «undertrykkende mann», det er din skyld også, så det synes jeg var veldig vanskelig å skrive. Det satt langt inne og det tok lang tid å få det ut, sier Raja i podkasten.

- Det var tungt, men jeg ser at det kanskje var en av de aller viktigste tingene å skrive ut.

Bestselger

Abid Rajas «Min skyld» ble årets mestselgende bok i 2021 og årets mestselgende sakprosabok i 2022. I podkasten forteller han også om hvordan han leste den amerikanske ekteskapsrådgiveren John Grays «Menn er fra Mars, kvinner er fra Venus» da han var nygift med Nadia, og hvordan han jobber for å kunne snakke om følelsene sine.

I podkasten «Lettlest» intervjuer Dagbladets Sigrid Hvidsten kjente mennesker om bøkene som har betydd mest for dem - og om livet. I tidligere episoder har hun intervjuet blant andre Jo Nesbø, Erlend Elias og Tuva Fellman.

Du kan høre podkasten her.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer