Sara Omar:

Beskyldes for å lyve om suksesshistorien

Sara Omar i bitter strid - vil sette stopper for dokumentar om seg selv.

KONFLIKT: En dokumentarskaper mener Sara Omar har forfalsket store deler av sin fortid. Nå forsøker Omar å få dokumentaren stoppet via rettens vei. Foto: NTB/AFP.
KONFLIKT: En dokumentarskaper mener Sara Omar har forfalsket store deler av sin fortid. Nå forsøker Omar å få dokumentaren stoppet via rettens vei. Foto: NTB/AFP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I flere måneder har en voldsom konflikt utspilt seg mellom den dansk-kurdiske forfatteren Sara Omar og filmregissør Manyar Parwani. I 2018 startet de to et dokumentarprosjekt, som skulle skildre forfatterens plutselige berømmelse takket være debutromanen «Dødevaskeren», som har solgt over 100 000 eksemplarer.

Omar var ikke fornøyd med retningen prosjektet tok, og har forsøkt å få det stoppet. Grunnen skal være, ifølge danske Politiken, at Parwani ønsket å lage en kritisk film om forfatteren. Sara Omar mener at regissøren har fått henne til å lyve om sin historie på opptak.

Omar mener Parwani ikke har lov til å bruke disse opptakene når hun ikke lenger vil være med. Parwani på sin side beskylder Omar for forsøk på sensur og krenkelse av ytringsfriheten. Begge parter beskylder hverandre for å lyve. De krangler om hvem som eier rettighetene til filmen, hvem som har skrevet under på hvilke kontrakter, og hvilke muntlige avtaler som faktisk er sanne.

Til nå har rettsprosessen gått for lukkede dører, men onsdag forrige uke inviterte Retten på Frederiksberg pressen til å følge saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer