Benjamin Silseth:

Ble mobbet: - Kalt jævla homo

Benjamin Silseth mistet flere venner etter at han kom ut av skapet. Nå har den profilerte TV-psykologen skrevet bok som skal hjelpe barn å finne ut av og akseptere egen legning.

VIL HJELPE ANDRE: Benjamin Silseth jobber som psykolog og hjelper hovedsakelig barn og unge som sliter. Nå har han skrevet ei barnebok som han håper vil hjelpe andre å akseptere seg selv og sin egen legning. Foto: Nina Hansen
VIL HJELPE ANDRE: Benjamin Silseth jobber som psykolog og hjelper hovedsakelig barn og unge som sliter. Nå har han skrevet ei barnebok som han håper vil hjelpe andre å akseptere seg selv og sin egen legning. Foto: Nina Hansen Vis mer
Publisert

– Jeg skulle ønske at jeg hadde ventet med å komme ut. Det hadde kanskje vært bedre på et tidspunkt da jeg var tryggere i meg selv, så jeg kunne stått bedre imot kritikken. Jeg var ikke forberedt på den motbøren som kom, oppsummerer Benjamin Silseth (32).

Den nå profilerte psykologen og TV-profilen var bare 12 år da han fortalte venner og familie at han var homofil. Han hadde grudd seg lenge, og var kvalm av forventning første gang han skulle si det høyt, at han likte gutter. Likevel trodde han at de rundt ham ville akseptere legningen, og støtte ham. Slik ble det ikke.

– Jeg ville nok være modig og tøff, og eie det å komme ut. Men de jevnaldrende på skolen var ikke helt åpne for det. Flere satt bakerst i bussen og slang ting som «jævla homo» etter meg. En god kompis satte seg plutselig sammen med dem, ble en del av den gjengen og tok avstand fra meg.

Silseth sukker og kommer med en ny oppsummering.

– Det var en hard opplevelse. Jeg følte meg veldig alene og synes livet var ganske vanskelig.

Bokaktuell

Benjamin Silseth er de siste åra blitt velkjent fra TV-program som «Sofa» og «Gift ved første blikk», samt podkasten «Baarli og Benjamin går i terapi» som han har sammen med ektemannen Niklas Baarli. Nå har 32-åringen som er utdannet psykolog skrevet boka «Stolt» – ei barnebok for 8 til 13-åringer som han håper kan hjelpe unge i prosessen med å akseptere seg selv og sin egen legning. Det er blitt ei fargerik faktabok. Hans egen historie om «å komme ut av skapet» omhandler bare morens gode reaksjon, ikke hvordan noen av vennene snudde ham ryggen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer