- Etter «Fifty Shades» kom en bølge av erotiske og rene pornografiske romaner. Det ble stuerent å fordype seg i heftig analsex på trikken. Men som alle trender, forsvant den. Kanskje ble det så heftig at det ikke lenger var pirrende. Jeg tror vi er blitt mer og mer pripne, humrer Cathrine Krøger.
Dagbladets litteraturanmelder har lest seg gjennom en rekke erotiske romaner de siste tiåra. Megasuksessen til den erotiske «Fifty -Shades of Grey» (2011) utløste et skred av romaner spekket med heite beskrivelser av utagerende sex. Norske forlag fulgte opp med heftige budkriger om erotisk litteratur som «Calendar Girl» og «Maestra». Krøger mener nå å se en endring i underholdningslitteraturen – fra rå erotikk til mer subtil romantikk.
- Det er som regel minst én sexscene i de fleste romaner, men det virker ikke som om de er så viktig eller dominerende lenger. Jeg anmeldte de fleste seriene i etterkant av «Fifty Shades», den ene rårere enn den andre. Til slutt ble jeg likegyldig. Altfor uttalt sex blir aseksuelt, sier hun.
Antydningens kunst
Det er ikke så mye sex å se på bestselgerlistene i 2022. Nå er det serier som «Bridgerton», om romanser og begjær i 1800-tallets London, som får lesere til å dra fram lommeboka.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger