Anmeldelse: Alfred Fidjestøl, Nesten menneske

Boka om Julius er grundig, lettlest og solid. Men «dyrebiografi» er en PR-gimmick

Har sjimpansene sjel?

BURSDAG: Sjimpansen Julius har fått sin egen biografi. Her fra femårsdagen hans i Dyreparken i Kristiansand i 1984. Foto: NTB Scanpix
BURSDAG: Sjimpansen Julius har fått sin egen biografi. Her fra femårsdagen hans i Dyreparken i Kristiansand i 1984. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hos Amazon og Bokklubben fins det mange søte historier om yndige dyr som menneskeliggjøres med forførende titler som «Jesperpus» og «Min venn pingvinen». Likevel er mitt inntrykk at forlagene er forsiktige med å bruke kategorien «dyrebiografi». Men «true stories», «dyrehistorier fra virkeligheten», er det mange av.

Alfred Fidjestøl, filosof og forfatter av Per Sivle-biografien «Eit halvt liv», har med boka «Nesten menneske» realisert sin idé om å skrive «ein sjimpansebiografi etter akkurat dei same prinsippa som ein moderne menneskebiografi.»

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer