Anmeldelse: Aina Skoland «Solgt»

Bravo!

Aina Skolands debutroman er en tragisk godt timet krim fra et bekmørkt Kyiv. Solid og velskrevet.

MARERITT: Handlingen i Aina Skolands krim starter i en enebolig i Asker der alenemoren Anna opplever alle foreldres mareritt: Hennes tre år gamle datter Maja forsvinner. Foto: Vibeke Glosli
MARERITT: Handlingen i Aina Skolands krim starter i en enebolig i Asker der alenemoren Anna opplever alle foreldres mareritt: Hennes tre år gamle datter Maja forsvinner. Foto: Vibeke Glosli Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BOK: Vi befinner oss i et skogholt utenfor Kyiv. En ung kvinne ligger naken på en fuktig jordbunn, mens en mann risser henne med kniv over magen. Mannen er en tidligere nær venn. Han har drept hennes kjæreste, og nå vil han drepe henne. Kvinnen stålsetter seg, men mannen bryter sammen og klarer ikke å drepe henne. Før hun rømmer, sender mannen en hilsen til henne fra Papa. Hun blir syk av angst. Hvem som skjuler seg bak identiteten Papa, og hva han har gjort seg skyldig i, er en del av plottet i den norske thrilleren «Solgt».

Og dette er prologen til «Solgt». En krimdebut som er tragisk godt timet, med en handling delvis lagt til Ukraina og Kyiv. Ikke det Kyiv som nå kjemper en heroisk kamp mot Putins styrker, men et Kyiv styrt av brutale mafiabander som tjener seg styrtrike på menneskehandel og grovt seksuelt misbruk av barn. I tillegg til salg av spedbarn til foreldreløse par i Vest-Europa. Barn født av lutfattige ukrainske jenter som får 2000 euro for barnet sitt, forutsatt at barna er lyse og friske.

Foreldres mareritt

Selve handlingen starter i en pyntelig enebolig i Asker. Der opplever alenemoren Anna alle foreldres mareritt. Hennes tre år gamle datter Maja forsvinner. Politiet finner bare ett spor, og det er ukrainske sigarettsneiper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer