Anmeldelse: «Forfølgelsen av Julian Assange»

- Brennes på bålet

Boka om Julian Assange er et støtteopprop på 380 sider, med et omfattende materiale som forklarer den oppsiktsvekkende, groteske, og bisarre behandlingen av ham.

SOLID: Forfatternes framstilling av behandlingen av Julian Assange, er partisk, men materialet de har samlet er solid og høyst relevant, mener anmelder. Foto: NTB
SOLID: Forfatternes framstilling av behandlingen av Julian Assange, er partisk, men materialet de har samlet er solid og høyst relevant, mener anmelder. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BOK: For alle de sterkeste mektigste hardeste kreftene i vår verdens ledelse, er virksomheten til Wikileaks og deres primus motor, Julian Assange, en trussel som må stanses for enhver pris. Bare selve ideen Wikileaks, at varslere som sitter på hemmelige dokumenter anonymt kan laste dem opp på servere utenfor maktens kontroll, er utålelig når de røper at frasene om menneskerett, demokrati, rettssikkerhet, humanitær hjelp, spesialoperasjoner osv., er høyst relative.

Når det røyner på, altså når konfliktene blir tilstrekkelig «skarpe», må slike fraser settes til side og de virkelige kreftene slippes løs. I kampen mot terrorisme, kommunisme, separatisme, miljøaktivisme, mafia, islamisme, osv., nytter det ikke med silkehansker. Da må tungt skyts fram så opprørerne kan «bombes tilbake til steinalderen».

Dette er vrient å få til når tvangstiltakene skal dekoreres med lekre fraser, høyverdige idealer og åpen debatt. Å få til en kombinasjon av slike motstridende mål, krever hermetisk hemmelighold og jernhard disiplin. Utro tjenere må nøytraliseres, og vanskeligheten blir akutt når de ikke lar seg bombe. Når de må trekkes for retten. Når forbrytelsen er å si sannheten. Assange, altså.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.