Anmeldelse: «Anomalien», Hervé Le Tellier

Briljant

Den vanvittige romanen «Anomalien» er noe av det mest intelligente og vittige jeg har lest på lenge.

SUVERÉN: Hervé Le Tellier vant den prestisjefylte franske litteraturprisen Prix Goncourt for romanen «Anomalien». Den er en suveren blanding av krim og science fiction, mener anmelder. Foto: Francesca Mantovani
SUVERÉN: Hervé Le Tellier vant den prestisjefylte franske litteraturprisen Prix Goncourt for romanen «Anomalien». Den er en suveren blanding av krim og science fiction, mener anmelder. Foto: Francesca Mantovani Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BOK: Se for deg at du bokstavelig talt møter deg selv i døra. En tro kopi av deg selv, riktignok tre måneder eldre. Ville du da vært i stand til å dele din elskede med deg selv? Eller enda vanskeligere, dele på barna dine? Ville du i det hele tatt likt deg selv? Dette er scenariet i denne briljante franske science fiction-fortellingen, som viser det beste av fransk vidd og visdom.

«Å drepe noen er grei skuring. Du må observere, overvåke, tenke, mye, og når tida er inne, hule ut tomrommet. Jepp. Hule ut tomrommet. Finne en måte å få universet til å krympe på, krympe så mye at det fortettes i geværløpet eller på knivspissen.»

Møt Blake. Han er leiemorder. Svært talentfull. Det skjønte han da han var elleve år, og moren kjørte på en liten collie. Moren sto hulkende og så den lille hunden ånde ut foran bilen. Blake satt opp et det han forestilte seg var et trist ansiktsuttrykk, så ikke moren skulle bli bekymret. Han følte ingenting, og ville bare at moren skulle bli ferdig med hulkingen så han kom seg på fotballen. Nå, mange tiår seinere, lever han et godt liv som familiefar og profesjonell leiemorder. På vei til en ganske komplisert drapsjobb i USA, kommer flyet ut for en voldsom storm. Det er så ille at han og de andre passasjerene er overbevist om at de skal dø.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer