Suksessforfatter i rettsskandale:

Bryter tausheten: - Beklager

Anthony Broadwater ble feilaktig dømt for voldtekt. Nå beklager Alice Sebold (58).

BEKLAGER: Alice Sebold har skrevet et offentlig brev til mannen som ble uskyldig dømt for et overgrep i 1982. Sebold står også bak boka «The lovely bones», som ble filmatisert i 2009. Foto: Tina Fineberg, Scanpix.
BEKLAGER: Alice Sebold har skrevet et offentlig brev til mannen som ble uskyldig dømt for et overgrep i 1982. Sebold står også bak boka «The lovely bones», som ble filmatisert i 2009. Foto: Tina Fineberg, Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Suksessforfatter Alice Sebold har inntil nå holdt seg taus, etter at rettsskandalen ble avslørt i forrige uke. I den selvbiografiske boka «Lucky», har Sebold beskrevet en brutal voldtekt hun ble utsatt for som 18-årig student. Boka var i ferd med å bli filmatisert av Netflix.

Forrige tirsdag tok saken en helomvending, da voldtektsdømte Anthony Broadwater ble frikjent og dommen fra 1982 satt til side.

I et offentlig brev beklager Sebold for det som har skjedd. Hun skriver hun aldri mente å endre mannens liv, «for den samme kriminelle handlingen som endret hennes».

- Som et traumatisert, 18 år gammelt voldtektsoffer, valgte jeg å stole på det amerikanske rettssystemet, skriver Sebold i brevet.

«Systematiske mangler»

I brevet retter hun oppmerksomheten mot det hun kaller «systematiske mangler» i det amerikanske rettssystemet, der «rettferdighet for noen kommer på bekostning av andres». Hun tar også opp rasespørsmål.

- Dessverre var ikke dette en debatt, eller en samtale, eller engang et hvisk, da jeg anmeldte voldtekten min i 1981.

Hun skriver at hun håper familien får tid og rom til å heles.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.