Artist Jorun Stiansen i Leselyst:

- Den mannen altså

- For en fantasi. For en hjerne! Sier Jorun Stiansen om mannen hun ville valgt til å skrive boka om henne.

BOK-STAVELIG TALT: Jorun Stiansen om boka som gjorde uutslettelig inntrykk, hvilke to romanfigurer hun gjerne skulle ligget med, og hennes favoritt-selvhjelpsbøker. Foto: Lars Eivind Bones
BOK-STAVELIG TALT: Jorun Stiansen om boka som gjorde uutslettelig inntrykk, hvilke to romanfigurer hun gjerne skulle ligget med, og hennes favoritt-selvhjelpsbøker. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hva leser du nå?

- «En gatekatt ved navn Bob» av James Bowen. Den må alle lese, seriøst. Jeg elsker den. Det er en sann historie om det fantastiske forholdet basert på kjærligheten mellom ett dyr og ett menneske. Jeg ler og jeg griner, og katten Bob minner meg om min egen oransje katt som jeg levde med i 11 år. Kanskje det er derfor grininga er ekstra hard, ha-ha. Boka er også et dypdykk ned i hvordan det harde livet på gata er for mange. Boka gjør inntrykk på flere plan.

Hvilken bok har gjort uutslettelig inntrykk på deg?

- «Hvordan Tenke Som en Munk» av Jay Shetty. Jeg oppdaget Jay på Instagram. Tankene hans og måten å tenke om seg selv på traff meg veldig. Så jeg ble fast lytter av podkasten hans og elsket den. Han er så klok, ydmyk og takknemlig til livet og har en vibe jeg liker. Mye av det han skrev kunne jeg relatere til, og da til den tida jeg slet med tunge tanker. Mange selvhjelpsbøker er tunge og kompliserte å forstå. Shettys ord traff meg som en åpenbaring og jeg bruker fortsatt kunnskapen i det i det daglige.

Hvilken forfatter skulle skrevet boka om deg?

- George Martin. Den mannen altså. For en fantasi. For en hjerne!! Jeg elsker bøkene og tv-serien «Game of Thrones», hele hans univers er som religion for meg. Jeg tror George hadde ledd godt av meg hvis han hadde møtt meg i dag, og det hadde vært sykt artig å lese om meg og mitt liv fra hans ståsted og fantasi.

BLEMME: I den fjerde episoden av sesong åtte av «Game of Thrones», ser det tilsynelatende ut til at serieskaperne har gjort en liten blemme. Se Tronetid hver mandag på Dagbladet TV. Vis mer

Hvilken selvhjelpsbok leste du sist?

- «Den edle kunsten å gi faen» av Mark Manson. Helt konge! Den er – i likhet med «Hvordan Tenke Som en Munk» – en av de bedre selvhjelpsbøkene jeg har lest. Utrolig befriende å lese ei bok som sier «Føkk positiviteten! Alt går til helsike, men hey! Her er hvordan du kan takle det!» Jeg digger ærligheten og måten han skriver på, og jeg lærer nye ting om meg selv og måten å tenke på hver gang jeg leser den. Anbefaler den veldig, spesielt til alle ungdomsskoleelever.

Hvilken bok har du smuglest?

- Det må være et slitt blad som lå under madrassen til min bror da jeg gikk i fjerde klasse.

Hvilken romankarakter kan du ikke fordra?

- Cercei Lannister eller Petyr Baelish i «Game of Thrones». Mennesker som nærer seg av andre folks ulykke, sorg og tap – og som bare ønsker makt og egen lykke og vinning – er grusomt. Måten de manipulerer og skaper kaos for å få det som de vil på er … arrrrrgfffhhh! Det klikker for meg!

JERNTRONEN: Hvem vil sitte igjen på tronen, om noen overlever i det hele tatt. Tronetid-panelet har delte meninger om skjebnen til de mest sentrale «Game of Thrones»-karakterene. Vis mer

….og hvilken romankarakter ville du ligget med?

- Jon Snow fra «Game of Thrones». Gi meg Jon Snow. I dag. I morgen. For alltid. Eller Khal Drogo. Kan jeg få to? Ha-ha-ha-ha.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer