Anmeldelse: Claudia Durstanti, «Fremmede jeg kjenner»

Den unike stemmen

Claudia Durastanti er stemmen til pønkernes barn og vever en fantastisk vev ut av sitt kaotiske hode.

HØRENDE FORFATTER: Mange av refleksjonene Claudia Durastanti gjør seg, har utgangspunkt i foreldrenes kommunikasjonsproblemer. De er begge døve. Foto: Sara Lucas Agutoli
HØRENDE FORFATTER: Mange av refleksjonene Claudia Durastanti gjør seg, har utgangspunkt i foreldrenes kommunikasjonsproblemer. De er begge døve. Foto: Sara Lucas Agutoli Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Et sterkt individs beretning, en overlevende, en utlending, et barn av kaos. En kjæreste i London, en landstryker-pappa i luksusbiler på vei til spillebuler. En oppvekst delt mellom det karrige Basilicata i Sør-Italia og et uoversiktlig immigrant-miljø av bestefar, tanter og onkler, fettere og kusiner i Brooklyn og New Jersey.

Den italienske forfatteren Claudia Durastanti (f. 1985) kaster seg fram og tilbake i tid og rom i romanen «Fremmede jeg kjenner». Og legger gjerne ut i lange betenkninger om meningen med det hele, med burleske, tragiske og brutale episoder levd og drømt. Fattigdommen er der hele tiden, utenforskapet, famlingen i randsonene av sivilisasjonens maskineri.

Pønkebarn

Mange av refleksjonene forfatteren gjør seg, har utgangspunkt i foreldrenes kommunikasjonsproblemer. De er begge døve, men de nekter å benytte tegnspråk, og de nekter barna å lære det. De er ville mennesker, post-68-ere (og det er fint å lese god litteratur som ikke handler om 68-ere eller det å være barn av sånne) som utagerer i pønketid og nihilistisk ultramodernisme. Durastanti er stemmen til pønkernes barn, kaoskreftenes barn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer