Anmeldelse: Dave Goulson, «Den ville hagen»

Denne hageboka er en nytelse

Som et alternativ til påskekrimmen, vil jeg anbefale en hagebok av det personlige slaget.

VAKKER: Hyttepåsken ble avlyst, og kanskje kan du bruke tida på hagen i stedet, med boka «Den ville hagen» som inspirasjon. Foto: Shutterstock/ NTB scanpix
VAKKER: Hyttepåsken ble avlyst, og kanskje kan du bruke tida på hagen i stedet, med boka «Den ville hagen» som inspirasjon. Foto: Shutterstock/ NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Siden det er forbudt å dra på hytta, vil nok hagesesongen begynne tidlig i år. I stedet for skiturer og hygge i solveggen, vil enda flere bruke påsken på å planlegge og forberede alt de skal så og høste.

Som et alternativ til påskekrimmen, vil jeg derfor anbefale en hagebok av det personlige slaget. Ja, selv for bokormer uten grønne fingre, er britiske Dave Goulsons «Den ville hagen» vel verd å lese.

Goulson er professor i biologi ved Universitetet i Sussex og har insekter som spesiale. Siden han flyttet hjemmefra har han hatt seks hager.

Flere av dem har han skrevet om i tidligere bøker, som «Mitt liv med humler» (2016) og «Humlejakt» (2017). Årets bok er viet hans nåværende litt ustelte hage på åtte dekar og det gamle huset han deler med kone og sønn samt kryp og insekter av ulikt slag.

I en tid da mange forskere mener koronapandemien i siste instans skyldes naturtap, får han frem hagens avgjørende betydning for planter, insekter og menneskene. Der kan vi bidra til vern av naturens mangfold, og til og med dyrke mat langt mer effektivt enn ved industrielt jordbruk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer