Nakstad:

Derfor byttet han tittel

Espen Ropstad Nakstad er aktuell med boka «Kode Rød: Kampen om det vakre». Nå forteller han hvorfor tittelen på boka ble byttet.

GIR UT BOK: Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad gir ut boka «Kode Rød» i oktober. Nå innrømmer han at prosessen har vært tidkrevende. Foto: Signe Elise Morthen Stenersen / Dagbladet TV. Reporter: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Espen Rostrup Nakstad har stått midt i krisehåndteringen under pandemien. Og han har rukket å skrive bok om det. Boka «Kode Rød: Kampen om det vakre» ble lansert tirsdag, og Nakstad skriver om tida fra de første nyhetene om utbruddet i Wuhan, til august i år.

Underveis forteller han om sin ungdom som skiløper, vennskapet med tvillingbroren som døde i en helikopterulykke, familien, arbeidet som jurist, samt foreldre og slektninger.

Da Nakstad presenterte boka i august var derimot tittelen annerledes. Da het den «Kode Rød: Krig, håp og kjærlighet i pandemiens tid» Boka skulle egentlig gis ut i mars i år, men ble utsatt til høsten. Nå forklarer Nakstad tittel-endringen.

- Bare et utkast

Nakstad innrømmer at undertittelen «krig, håp og kjærlighet i pandemiens tid» bare var en midlertidig arbeidstittel før han kom ordentlig i gang med skrivingen.

- Undertittelen «krig, håp og kjærlighet i pandemiens tid» var en av mange midlertidige arbeidstitler før jeg kom ordentlig i gang med skrivingen. Etter å ha skrevet ferdig manus landet jeg på «Kode rød - kampen for det vakre». «Kode rød» viser til krisehåndtering, ikke minst den akutte klimakrisen som er grundig omtalt i boka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.