Nakstad:

Derfor byttet han tittel

Espen Ropstad Nakstad er aktuell med boka «Kode Rød: Kampen om det vakre». Nå forteller han hvorfor tittelen på boka ble byttet.

GIR UT BOK: Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad gir ut boka «Kode Rød» i oktober. Nå innrømmer han at prosessen har vært tidkrevende. Foto: Signe Elise Morthen Stenersen / Dagbladet TV. Reporter: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Espen Rostrup Nakstad har stått midt i krisehåndteringen under pandemien. Og han har rukket å skrive bok om det. Boka «Kode Rød: Kampen om det vakre» ble lansert tirsdag, og Nakstad skriver om tida fra de første nyhetene om utbruddet i Wuhan, til august i år.

Underveis forteller han om sin ungdom som skiløper, vennskapet med tvillingbroren som døde i en helikopterulykke, familien, arbeidet som jurist, samt foreldre og slektninger.

Da Nakstad presenterte boka i august var derimot tittelen annerledes. Da het den «Kode Rød: Krig, håp og kjærlighet i pandemiens tid» Boka skulle egentlig gis ut i mars i år, men ble utsatt til høsten. Nå forklarer Nakstad tittel-endringen.

- Bare et utkast

Nakstad innrømmer at undertittelen «krig, håp og kjærlighet i pandemiens tid» bare var en midlertidig arbeidstittel før han kom ordentlig i gang med skrivingen.

- Undertittelen «krig, håp og kjærlighet i pandemiens tid» var en av mange midlertidige arbeidstitler før jeg kom ordentlig i gang med skrivingen. Etter å ha skrevet ferdig manus landet jeg på «Kode rød - kampen for det vakre». «Kode rød» viser til krisehåndtering, ikke minst den akutte klimakrisen som er grundig omtalt i boka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer