Anmeldelse: Laura Lindstedt, «Min venn Natalia»

Desperat etter sex

Det er mulig dette er helt fantastisk litteratur. Jeg klarer ikke helt å skjønne hvorfor.

SEXPRAT: Laura Lindstedts siste roman handler om en nymfoman med orddiaré. Boka er både utmattende og fascinerende, mener anmelder. Foto: Jarkko Mikkonen
SEXPRAT: Laura Lindstedts siste roman handler om en nymfoman med orddiaré. Boka er både utmattende og fascinerende, mener anmelder. Foto: Jarkko Mikkonen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Jeg tenker på sex hele tida. Det er problemet mitt. Den kommende akten presser seg på i hodet som en annen svulst, og det er ute med meg.»

Sier Natalia. Hun lider av diagnosen F52.7, altså hyperseksualitet eller nymfo­mani. Det er hvert fall diagnosen terapeuten gir henne, etter mange timers behandling. Boka åpner med at Natalia oppsøker den navn- og kjønnsløse terapeuten og sier hun er desperat på grunn av sin sexfiksering. Så desperat at hun har vurdert kjemisk kastrasjon eller selvmord. Terapeuten jubler.

«Jeg visste straks at her hadde jeg endelig klienten jeg hadde ventet på hele mitt liv. Dette lidende mennesket kunne dra nytte av metoden jeg hadde utviklet sammen med mentoren min, og som jeg hadde satt min ære i å forsvare i doktorgradsavhandlingen, som fikk høyeste karakter. Jeg ble imidlertid ikke tatt opp i Finlands Psyko­analytiske Forening etter disputasen», sier terapeuten med det parodiske gravalvor som kan kjennetegne yrkesgruppen.

Terapeutens geniale metode heter avleiringsterapi, og er en form for psykoanalyse, der pasienten skal skrive fortellinger bygget på visse støtteord (voldtekt, fitte, stikke inn i fitta). Hensikten er at «skriften, håndas intervensjon, kroppsliggjør stemmen og slik gjør den synlig.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer