Edouard  Louis ble voldtatt og utsatt for drapsforsøk. Og skrev «Voldens historie».

- Det er forferdelig å våkne hver morgen og vite at det sitter en mann i fengsel på grunn av meg

Sier Edouard Louis (23). Forfatteren ble voldtatt og utsatt for drapsforsøk av denne mannen.

VIl HA FRAM SANNHETEN: - Jeg er ikke et offer i dag. Jeg var det på et punkt i livet, men det vil ikke si at jeg blir værende det for bestandig, sier den franske forfatteren Edouard Louis.  Foto: Endre Vellene / Dagbladet
VIl HA FRAM SANNHETEN: - Jeg er ikke et offer i dag. Jeg var det på et punkt i livet, men det vil ikke si at jeg blir værende det for bestandig, sier den franske forfatteren Edouard Louis.  Foto: Endre Vellene / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var natt til første juledag 2012. Edouard Louis er på vei hjem, da en fremmed mann plutselig dukker opp. Han er vakker. Louis liker pusten hans. Han heter Reda og vil at de to skulle gå et sted sammen å prate. Louis lar seg overtale, tar ham med seg hjem og de har sex.

Det er først når Louis oppdager at mobilen hans er borte, og iPaden ligger i Redas lomme, stemningen snur. Reda tar fram en pistol. Han voldtar Louis, og prøver å kvele ham.

- Da politiet etterpå sa at de kom til å finne ham, og at han ville få femten år i fengsel, ville jeg trekke anmeldelsen. Jeg orket ikke tanken på å måtte leve med at jeg hadde fått en mann i fengsel. Politimannen bare smilte, og sa at historien ikke lenger tilhørte meg, sier Edouard Louis.

Hater ham

Den franske forfatteren er på Oslo-besøk. Høy, blek og hengslete sitter 23-åringen på Litteraturhuset, og kan skilte med 300 000 solgte eksemplarer av sin andre bok «Voldens historie» bare i hjemlandet. Boka er nå oversatt til norsk.

- Jeg sier ikke at voldtektsmenn ikke hører hjemme i fengsel, men for meg er dette traumatisk. Selvfølgelig hater jeg ham. Enormt. Men hver eneste dag i livet mitt tenker jeg på denne fengslingen. Det er verre enn å tenke på barndommen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.