Bokjulen 2021:

Dette er bøkene på byttetoppen

Bokhandlere over hele landet opplever at bestselgerne byttes mest.

SUKSESS: Abid Raja har gjort stor suksess med sin bok «Min skyld», men det er også en av utgivelsene som har blitt mest byttet i år. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
SUKSESS: Abid Raja har gjort stor suksess med sin bok «Min skyld», men det er også en av utgivelsene som har blitt mest byttet i år. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dagbladet har snakket med bokhandlere over hele landet for å finne ut hvilke bøker som byttes mest etter jul. Tendensen er at bestselgerne gjerne kommer i retur.

- Av Abid Rajas «Min skyld» har vi fått flere tilbake enn vi har solgt, men også «Grenseløs» av Jørn Lier Horst har vi fått inn en del returer på, sier bokhandler Martin Antonsen ved Norli i Tromsø.

Også i Bodø forteller bokhandlerne at det bøkene som har solgt best, som det selges mest av. Der er det Linn Skåbers bøker, blant annet «Til oss - fra de eldste» som byttes mest, mens den lokale tendensen i Bergen viser at boka «Mordet på Henrik Ibsen» av Erlend O. Nødtvedt kanskje ikke har falt i så god smak hos leselystne nordmenn.

God måned

Antonsen ved Norli i Tromsø forklarer at bestselgerne byttes oftere inn fordi noen har fått dobbelt opp i gave og mange har lest dem før.

- I tillegg er januar en måned hvor de som ikke fikk bestselgeren de ønsket seg til jul, kjøper den selv, sier Antonsen.

Antonsen er utdannet bokhandler, og vært i bransjen i mange år. Han mener januar er god måned for bokhandlerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer