Skattelistene 2020:

Disse er rikest i forlagsbransjen

Erling Kagge og Arno Vigmostad er blant forlagsbransjens rikeste menn. I 2020 skilte kun litt over én million formuene deres fra hverandre. På rikingtoppen troner Arnstein Bjørke.

RIKEST: Erling Kagge er en av forlagsbransjens rikeste. I oktober solgte han 70 prosent av aksjene i forlaget. Foto: Vidar Ruud / NTB
RIKEST: Erling Kagge er en av forlagsbransjens rikeste. I oktober solgte han 70 prosent av aksjene i forlaget. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Onsdag kom likningstallene for 2020. Dermed blir inntekten, formuen og skatten til store deler av den norske befolkningen offentliggjort.

Forlegger Erling Kagge er en av forlagsbransjens rikeste menn, med en inntekt på 10 millioner og en formue på 87 millioner kroner i 2020. I 1996 startet han Kagge Forlag, men solgte 70 prosent av livsverket sitt i oktober til danske Politiken.

- Det har vært et stort press å ha ansvaret for at alt skal fungere, at forlaget skal utvikle seg, at arbeidsplasser skal sikres, at alle skal ha det bra. Jeg kjenner jo på dette hver dag, og nå kan jeg godt tenke meg og ta av den sekken, forklarte Kagge til VG.

Erling Kagge eide 98,3 prosent av forlaget – og vil fortsatt eie 30 prosent av aksjene. Salget vises ikke på årets likningstall.

Stor formue

Vigmostad & Bjørke-forlegger Arno Vigmostad ligger også i toppsjiktet blant landets forleggere. Vigmostad hadde en inntekt på over fem millioner og en formue på 88 millioner kroner i 2020.

På toppen av Dagbladets oversikt troner den andre halvparten av Vigmostad & Bjørke, Arnstein Bjørke. I 2020 hadde han en formue på godt over 124 millioner kroner, og en inntekt på litt over 4 millioner kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.