Russlands angrepskrig i Ukraina

- Du kjenner ondskapen hans

Vladimir Putin er en mester i psykologisk spill og vil gjøre alle redde. Det er en del av hans fuck-you-strategi, hans fuck-you-isme, sier Russland-ekspert og journalist Luke Harding.

HAR EN PLAN: Russlands president Vladimir Putin har ikke tenkt å gi seg før «nazistene i Ukraina» er underlagt Russland. - Putin og hans krets er i full krig med Vesten og har ingen planer om å stoppe, sier Luke Harding, premiert journalist og Russland-ekspert. På bildet feirer Putin 77-årsdagen for seieren over Nazi-Tyskland. Foto: NTB
HAR EN PLAN: Russlands president Vladimir Putin har ikke tenkt å gi seg før «nazistene i Ukraina» er underlagt Russland. - Putin og hans krets er i full krig med Vesten og har ingen planer om å stoppe, sier Luke Harding, premiert journalist og Russland-ekspert. På bildet feirer Putin 77-årsdagen for seieren over Nazi-Tyskland. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den britiske The Guardian-journalisten og forfatteren Luke Harding har fulgt Ukraina, Russland og Vladimir Putin tett i flere tiår. Han har vært i samme rom som Putin en rekke ganger, men har verken håndhilst eller fått stille spørsmål på pressekonferanser.

- Hihi, de ga meg aldri muligheten. Putin er en veldig liten mann. Lav, grå og alvorlig. Men når du er i rommet med ham, oppstår en Hitler-stemning: Du kjenner ondskapen - og det er nesten som om rommet blir to grader kaldere idet han trer inn, sier Luke Harding til Dagbladet.

Om Putins fuck-you

I disse dager er Harding aktuell med en revidert utgave av boka si om den pågående krigen, «Invasion. The Inside Story of Russia's Bloody War and Ukraine's Fight for Survival». Her er han tett på krigen fra start og til og med april i år.

- Russlands angrepskrig i Ukraina er ikke bare ukrainernes problem. Den er vårt problem. Også Norges, dere som er langt oppe i nord, ikke langt fra Russland, sier Harding på telefon fra England.

Han er urolig for utviklingen av krigen og forventer hele tida det verste fra Russland og Vladimir Putin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer