Eksentrisk seriemorderkrim

Håkan Nesser må være blant de mest originale krimforfattere vi har.

EGENARTET: Den svenske forfatteren Håkan Nesser skriver om en usjarmerende og nitrist seriemorder i sin siste krimroman. Det gjør han ypperlig. Foto: Chris Maluszynski/MOMENT
EGENARTET: Den svenske forfatteren Håkan Nesser skriver om en usjarmerende og nitrist seriemorder i sin siste krimroman. Det gjør han ypperlig. Foto: Chris Maluszynski/MOMENT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Jeg burde ikke leve. Det er mange som mener det, og jeg forstår dem. Enkelte ganger er livsflammen så svak at det føles som om jeg kunne stille meg foran et speil og blåse den ut».

Møt den usjarmerende, engstelige og nitriste seriemorderen Albin Runge. Han har tatt livet av atten mennesker, sytten av dem var femten år. Runge var bussjåfør, et dyr kom ut i veien, bussen fikk en skrens og tragedien var et faktum. Runge ble frikjent, men ikke av seg selv.

Seks år senere mottar han trusselbrev fra en «Nemesis», som sier Runge kommer til å dø på seksårsdagen for ulykken. Runge går til politiet, og møter det odde etterforskningsparet Eva Backman og Gunnar Barbarotti. De setter litt halvhjertet i gang undersøkelser, men saken får et tragisk utfall. Seks år seinere er Eva og Gunnar på ferie på Gotland. Der får Barbarotti øye på en skikkelse som gjør at Runge-saken gjenåpnes.

Rosenrødt

Prisdryssene har haglet over den svenske forfatteren Håkan Nesser siden han debuterte i 1988 med «Koreografen». Det gjelder både enkeltstående bøker, serien om Van Veeteren, og serien om den eksentriske etterforskeren Barbarotti i den fiktive småbyen Kymlinge. Sistnevnte har en sentral rolle i denne boka, sammen med sin nye kjæreste Eva.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer