Kellyanne Conway:

- Ekteskapet overlever kanskje ikke

Kellyanne Conway var Donald Trumps nære medarbeider. Hun tror det kan ha ødelagt ekteskapet.

SEIER: Donald Trump er nettopp blitt erklært som vinner av presidentvalget i 2016 og holder en arm rundt sin daværende valgkampsjef, Kellyanne Conway. Forholdet til ektemannen er ikke like bra etter åra med Trump, ifølge hennes egen bok. Foto: REUTERS/Mike Segar/File Picture
SEIER: Donald Trump er nettopp blitt erklært som vinner av presidentvalget i 2016 og holder en arm rundt sin daværende valgkampsjef, Kellyanne Conway. Forholdet til ektemannen er ikke like bra etter åra med Trump, ifølge hennes egen bok. Foto: REUTERS/Mike Segar/File Picture Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Conway ble først Trumps valgkampsjef i 2016. Deretter fortsatte hun som seniorrådgiver da han ble president i USA. Nå er hun ute med boka «Here's the Deal». Det er enda ei bok i en lang rekke av memoarer fra tidligere Trump-medarbeidere.

Men der mange av dem er svært opptatte av å distansere seg fra den tidligere presidenten, velger Conway en annen tilnærming.

Hun er fortsatt ganske lojal mot Trump, og desto mer kritisk til sin egen ektemann, George Conway.

De siste åra har interessen rundt ekteparet vært enorm. Mens hun var én av Trumps mest synlige talspersoner, var han én av Trumps argeste konservative kritikere.

«Trainwreck»

- Ekteskapet framsto som et «trainwreck». Hun forlot jo også Trump-administrasjonen mot slutten for å redde ekteskapet og barna, sier David Birdsell, professor ved Kean University og ekspert på politisk kommunikasjon, til Dagbladet.

I august 2020, sendte George og Kellyanne Conway begge ut uttalelser om at de trakk seg fra posisjoner på hver sin kant for å ta vare på familien.

- Spenningen mellom dem var ekte. Ektemannen så henne som en talsperson for en uredelig administrasjon og en president han ikke hadde noen respekt for, forklarer professor i statsvitenskap ved Rutgers University, Ross Baker, til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer